Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

ΣΚΑΜΠΑΝΕΒΑΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Ικανοποιημένος δηλώνει σε ότι αφορά την τουριστική κίνηση στην Πιερία, με δεδομένο όλα τα προβλήματα που υπάρχουν ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης.


Όπως επεσήμανε τόσο για τον νομό όσο και για τη χώρα η φετινή χρονιά είναι από τις πλέον δύσκολες με μια σειρά γεγονότων που συνέβησαν τα οποία είχαν αρνητικό αντίκτυπο για τον τουρισμό της χώρας μας.
Ο αποκλεισμός της εθνικής οδού, τα γεγονότα στην Αθήνα με τους νεκρούς στην τράπεζα, το κλείσιμο των Τεμπών, η βόμβα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τέλος οι κινητοποιήσεις των μεταφορέων στην καρδιά της τουριστικής σαιζόν "πλήγωσαν" την εικόνα της Ελλάδα στο εξωτερικό.



Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΣΙΤΛΑΚΙΔΗΣ
"Είναι μια τουριστική χρονιά η οποία έχει διάφορα σκαμπανεβάσματα. Ξεκίνησε με αρκετά μεγάλες δυσκολίες και δίνουμε την εικόνα μιας χώρας η οποία βρίσκεται σε κοινωνική αναταραχή και προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε και να τελειώσουμε μέσα σε κάποια φυσιολογικά πλαίσια όλη αυτή χρονιά.
Παρότι τις προηγούμενες βδομάδες λόγω των καυσίμων είχαμε ακυρώσεις στην περιοχή μας, τελειώνει αυτή η ιστορία, και ελπίζουμε ότι επιτέλους δεν θα συμβεί τίποτα άλλο τουλάχιστον μέχρι τέλη Αυγούστου και να προσπαθήσουμε να τελειώσουμε τη χρονιά κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο".

ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΦΙΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Σύμφωνα με τον κ. Τσιτλακίδη η γενική εικόνα που υπάρχει από τη χώρα εξαιρούμενης της Ρόδου η οποία είναι κατά ένα ποσοστό επάνω, είναι ότι θα υπάρχει μικρή ίσως μονοψήφια ευελπιστούν οι φορείς μείωση των κρατήσεων και σίγουρα μείωση των εσόδων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η Τουρκία σημειώνει αύξηση της τάξης του 20%, νούμερο που φανερώνει και το μέγεθος του προβλήματος. "Ευελπιστούμε ότι θα κλείσουμε σε κάποια λογικά πλαίσια και αν καταφέρουμε να ισοσκελίσουμε τα περσινά επίπεδα νομίζω ότι θα μας αφήσει όλους ικανοποιημένους" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιτλακίδης.
Στην Πιερία υπάρχει το δεδομένο της κατάργησης της βίζας που έχει φέρει ένα πολύ μεγάλο αριθμό τουριστών της τελευταίας στιγμής από Σκόπια και Σερβία, ενώ σε ότι αφορά την κίνηση στην Πιερία με δεδομένο όλα τα προβλήματα που υπάρχουν σε τοπικό επίπεδο, όπως τα διόδια, ο εργασίες στην εθνική οδό ο κ. Τσιτλακίδης τόνισε χαρακτηριστικά πως "το ότι δεν βιώνουμε μια τραγική χρονιά είναι μια επιτυχία.
Τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει άλματα σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες για την παροχή τουριστικών υπηρεσιών σε σχέση με το κόστος. Είμαι αισιόδοξος ότι η τουριστική χρονιά θα κλείσει σε ένα αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο και ίσως σε ένα επίπεδο που μπορεί να μας εκπλήξει ευχάριστα".

ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ