Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2010

ΑΝΤΡΕΣ...ΑΠΙΣΤΟΙ

Οι άνδρες τα εισοδήματα των οποίων είναι μικρότερα από των συντρόφων τους έχουν περισσότερες πιθανότητες να οδηγηθούν στην απιστία, αποκαλύπτει μία έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα στις ΗΠΑ.
Η απιστία ίσως είναι ένα τρόπος για να αποκαταστήσουν τον ανδρισμό τους που απειλείται από αυτή την κατάσταση, εξηγεί η Κριστίν Μουνς, κοινωνιολόγος του πανεπιστημίου Κορνέλ, σε έρευνά της που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο του Αμερικανικού Συλλόγου Κοινωνιολογίας.

"Το γεγονός ότι ένας άνδρας κερδίζει λιγότερα χρήματα από τη σύντροφό του μπορεί να απειλεί την αρσενική του ταυτότητα, θέτοντας υπό αμφισβήτηση την παραδοσιακή αντίληψη που θέλει τους άνδρες να είναι αυτοί που προσφέρουν στην οικογένεια", προσθέτει η Μουνς.
"Η σύνδεση αυτή (μεταξύ εισοδημάτων και απιστίας) είναι πιο έντονη σε κάποιες πληθυσμιακές ομάδες που δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην παραδοσιακή έννοια το ανδρισμού, όπως οι άνδρες που κατάγονται από τη Λατινική Αμερική", υπογραμμίζει η ερευνήτρια.
Αποκαλύπτει επίσης ότι αν η γυναίκα είναι αυτή που φροντίζει για τις ανάγκες της οικογένειας, τότε είναι πιο πιθανό να απατήσει τον σύντροφό της. Αντίθετα, αν μία γυναίκα εξαρτάται οικονομικά από τον σύζυγό της είναι λιγότερο πιθανό να τον απατήσει.
Πάντως, ανεξαρτήτως της οικονομικής τους θέσης, οι γυναίκες είναι δύο φορές λιγότερο πιθανό να απατήσουν το σύντροφό τους σε σχέση με τους άνδρες. Σύμφωνα με την έρευνα, σε μία χρονική περίοδο έξι ετών το 6,7% των ανδρών απάτησε τη σύντροφό του, σε αντίθεση με το 3,3% των γυναικών.
ΝΟΟΖ