Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Εντυπωσίασε η Ορχήστρα Νέων Ελληνικής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης στο Maintal της Γερμανίας

Με τις καλύτερες εντυπώσεις επέστρεψε από - τον αδελφοποιημένο με την Κατερίνη - Δήμο Maintal Γερμανίας η Ορχήστρα Νέων Ελληνικής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου, όπου(το διάστημα 6-10 Αυγούστου) συμμετείχε σε Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ.

Στο Φεστιβάλ έλαβαν μέρος ορχήστρες από διάφορες χώρες της Ευρώπης. Η πρόσκληση στο Δημοτικό Ωδείο έγινε από τον Δήμο Maintal με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της Φιλαρμονικής της Γερμανικής πόλης.

Η ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του Παναγιώτη Λυμπανοβνού, πραγματοποίησε κατά γενική ομολογία εξαιρετική εμφάνιση. Τα μέλη της με πολύ ζωντάνια, κέφι και υψηλό επίπεδο απόδοσης ερμήνευσαν υποδειγματικά ένα απάνθισμα δημοφιλών τραγουδιών από το ελληνικό ρεπερτόριο. Το κοινό καταχειροκρότησε την ορχήστρα, ενώ ο ενθουσιασμός ήταν τέτοιος, ώστε ο μεγαλύτερος όγκος - των 2000 περίπου - θεατών συνόδευε χορεύοντας γνώριμους ελληνικούς ρυθμούς.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με παρέλαση όλων των σχημάτων στους κεντρικούς δρόμους του Δημοτικού Διαμερίσματος Wachenbuchen του Δήμου Maintal. Χαιρετισμό του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη μετέφερε κατά την έναρξη της συναυλίας ο πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Αλέξανδρος Γιουμίδης, ενώ ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων με τους διοργανωτές. Ειδικότερα με τον υπεύθυνο της ορχήστρας Helmut Schmitt, τον υπεύθυνο πολιτισμού του Δήμου Maintal Udo Jum και τον συμπατριώτη μας Δημοτικό Σύμβουλο Maintal Δημήτρη Ασαρίδη.

Κατά την παραμονή τους στη Γερμανία, τα μέλη της αποστολής ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής με επίκεντρο το Μουσείο του Goethe(Frankfurt)κ.λ.π.

«To Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης που εργάζεται συστηματικά στον τομέα του πολιτισμού και της μουσικής, για μια ακόμη φορά εκπροσώπησε επάξια την πόλη της Κατερίνης σε μια σημαντική καλλιτεχνική διοργάνωση του εξωτερικού δικαιώνοντας τον τίτλο του “μουσικού πρεσβευτή”της περιοχής μας» δήλωσε σχετικά ο Πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης Αλέξανδρος Γιουμίδης, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους διοργανωτές του Φεστιβάλ για την άψογη φιλοξενία.



Παρόντες στην αποστολή ήταν και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Άνω Αγίου Ιωάννη Χαράλαμπος Οφίδης, καθώς και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης.