Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Τέλος οι ακτινογραφίες σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ!

από ΗΜΕΡΗΣΙΑ


Λόγω της αθρόας προσέλευσης ασφαλισμένων, που έχει ως αποτέλεσμα την καταστρατήγηση της σειράς αναμονής των ασθενών του νοσοκομείου

Επιστολή σύμφωνα με την οποία σταμάτησε από 19 Ιουλίου 2010 η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΙΚΑ στο ακτινολογικό του νοσοκομείου Κατερίνης, γνωστοποίησε ο διοικητής του νοσοκομείου στον διευθυντή της Νομαρχιακής Μονάδας ΙΚΑ Κατερίνης κ. Χρυσάφη. Όπως είναι γνωστό το ΙΚΑ λόγω παραίτησης εδώ και μήνες της ακτινολόγου δεν μπορεί να λειτουργήσει το αντίστοιχο τμήμα, με αποτέλεσμα να υποχρεώνονται οι ασφαλισμένοι να προσφεύγουν στα ιδιωτικά εργαστήρια.



Στην επιστολή του ο κ. Φαρμάκης επισημαίνει: «Παρά τη δεδομένη πρόθεση και διάθεσή μας να συνδράμουμε τους ασφαλισμένους του φορέα σας, προκειμένου να εξυπηρετούνται από τα ακτινολογικά μηχανήματα του νοσοκομείου μας, παρατηρείται αθρόα προσέλευση των ασφαλισμένων σας, με αποτέλεσμα να καταστρατηγείται η σειρά αναμονής των υπολοίπων ασθενών, να επιβαρύνεται το προσωπικό μας με επιπλέον εργασία αλλά και να διακυβεύεται η αντοχή των ακτινολογικών μας μηχανημάτων.



Για τους λόγους αυτούς σας γνωστοποιούμε ότι από τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010, δεν θα γίνεται δεκτός κανένας ασφαλισμένος του φορέα σας για ακτινογραφία και παρακαλούμε να μεριμνήσετε προκειμένου να κατευθύνονται οι ασφαλισμένοι σας σε συμβεβλημένα με το ταμείο σας εργαστήρια.



Άλλωστε, σύμφωνα με το Ν.3418/2005 (ΦΕΚ 287/28-11-2005 τ.Α’) άρθρο 5 παρ. 1 «Τα ιατρικά πιστοποιητικά και οι ιατρικές γνωματεύσεις, καθώς και οι ιατρικές συνταγές που εκδίδονται κατά τους νόμιμους τύπους, έχουν το ίδιο κύρος και την ίδια νομική ισχύ ως προς τις νόμιμες χρήσεις και ενώπιον όλων των αρχών και υπηρεσιών, ανεξάρτητα από το αν εκδίδονται από ιατρούς που υπηρετούν σε ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ ή ιδιώτες ιατρούς…».