Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

ΜΟΒΒΙΝG

Σε επικίνδυνα επίπεδα έχει φτάσει η σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία, σύμφωνα με διεθνή έρευνα των Reuters/Ipsos, από την οποία προκύπτει ότι ένας στους δέκα εργαζόμενους έχει δεχτεί σεξουαλικές πιέσεις από ανώτερους υπαλλήλους.

Από την έρευνα σε 12.000 ανθρώπους σε 24 χώρες προκύπτει ότι τα μεγαλύτερα ποσοστά περιπτώσεων σεξουαλικής παρενόχλησης καταγράφονται στην Ινδία (26%) και τα μικρότερα στη Σουηδία και την Γαλλία (3%).
Στην Κίνα το ποσοστό είναι 18%, στην Σαουδική Αραβία 16%, στο Μεξικό 13% και στη Νότια Αφρική 10%. Ακολουθούν η Βραζιλία, η Ρωσία, η Νότια Κορέα και οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Η έρευνα αυτή γίνεται σε μια εποχή που οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η σεξουαλική παρενόχληση στους χώρους εργασίας βρίσκεται σε έξαρση...
"Οταν ανώτεροι στην ιεραρχία προσπαθούν να αποκτήσουν σεξουαλικές σχέσεις με άλλους εργαζόμενους, όχι γιατί θέλουν να έχουν μια κανονική σχέση μαζί τους, αυτό δεν είναι απλώς σεξουαλική παρενόχληση, αλλά καθαρή εκμετάλλευση", τονίζει ο Τζον Ράιτ, αντιπρόεδρος της Ipsos.
Ο ίδιος διευκρινίζει ότι οι εργαζόμενοι κάτω των 35 ετών είναι εκείνοι που καταγγέλουν περισσότερο ότι παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά.
http://www.nooz.gr/world/seksoualiki-parenoxlisi-sti-douleia-kati-suni8ismeno