Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Δήλωση του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου για τη χρήση των εγκαταστάσεων του παλαιού νοσοκομείου Κατερίνης





Αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για όλους τους κατοίκους της Πιερίας η λειτουργία του νέου νοσοκομείου Κατερίνης. Οφείλω και δημόσια να συγχαρώ τη διοίκηση, το ιατρικό, νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό του νοσοκομείου μας για την άψογη διαδικασία μεταφοράς και τις προσπάθειες που κατέβαλλαν όλο αυτό το διάστημα, ώστε να μη παρατηρηθούν δυσλειτουργία, προβλήματα και ταλαιπωρία των ασθενών.

Εξίσου σημαντική θεωρώ την πρωτοβουλία να ανοίξει έγκαιρα ο διάλογος στην τοπική κοινωνία για τη χρήση των εγκαταστάσεων του παλαιού νοσοκομείου, αφού ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες η διαδικασία μετεγκατάστασης στο νέο κτίριο.

Ένας διάλογος που οφείλουμε να υποστηρίξουμε, ώστε η χρήση των κτιριακών εγκαταστάσεων να τεθεί στη διάθεση των δημοτών και του διευρυμένου πλέον δήμου Κατερίνης, το συντομότερο δυνατό.

Στην κατεύθυνση αυτή και με αφορμή την επιστολή του συναδέλφου βουλευτή Γιάννη Αμοιρίδη, καταθέτω δημόσια τη σύμφωνη γνώμη μου τόσο στην ίδρυση και λειτουργία ιατρικού κέντρου αστικού τύπου όσο και στη χρήση τμήματος των κτιριακών εγκαταστάσεων για τη μεταστέγαση του 15ου δημοτικού σχολείου Κατερίνης, τις ανάγκες του οποίου όλοι γνωρίζουμε.

Η πρόταση για σύσκεψη πρέπει να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό, ώστε να καταγραφούν προτάσεις, να τεθούν οι βάσεις για δημόσια διαβούλευση και να υπάρξει συμφωνία στο πλαίσιο των διεκδικήσεων μας για τη χρήση του κτιρίου.