Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΠΗΓΗ: bikiropoulos.blogspot.com


Του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου



Οι εξελίξεις των τελευταίων μηνών, όταν κλονίστηκε το πολιτικό σύστημα για τις επιλογές, τη νοοτροπία και τις «πολιτικές» που ακολουθήθηκαν 30 και πλέον χρόνια, ήταν η μεγάλη ευκαιρία, που οι κομματικοί παράγοντες, τα κομματικά στελέχη, έπρεπε να αρπάξουν , να κερδίσουν την «πολιτική αξιοπιστία» τους, να ασκήσουν πραγματική πολιτική μακριά από πελατειακές σχέσεις, από τις ρουσφετολογικές συναλλαγές που «αγκύλωναν» τις ιδέες και τις ιδεολογίες, στο βωμό της ψηφοθηρίας.



Κάθε πολίτης αυτής της χώρας, θα περίμενε κάτι να αλλάξει πραγματικά, να γίνει το ΔΝΤ και οι νέες τομές –που επιχειρεί η νυν κυβέρνηση- να είναι αφετηρία μιας νέας εποχής.

Για τον τόπο.

Για το λαό.

Για τη νέα γενιά.

Για το παρόν και το μέλλον του τόπου.

Της Ελλάδας.

Οι εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του «Καλλικράτη» θα ήταν η καλύτερη ευκαιρία για όλα αυτά. Για τους πολιτικούς και το πολιτικό σύστημα, στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται.

Φαίνεται όμως ότι και αυτή η ευκαιρία, για την αποκατάσταση της σχέσης ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις και την κοινωνία, χάθηκε…Οι όποιες ελπίδες αποδείχθηκαν φρούδες.

Τα κομματικά στελέχη, οι σφουγγοκωλάριοι, οι κομματικοί οσφυοκάμπτες, «παραιτήθηκαν» από αυτή τη «μάχη» καθώς με δηλώσεις τους ανακοινώνουν ή προτίθενται να ανακοινώσουν ανεξάρτητη υποψηφιότητα..!

Ανεξάρτητοι με την υποστήριξη του ..Κόμματος…Του κόμματος που στηρίζει ανεξάρτητες υποψηφιότητες για μια …ακηδεμόνευτη Αυτοδιοίκηση…!

Αν εξαιρέσουμε, ελάχιστα παραδείγματα «Ανεξάρτητων» υποψηφίων, που έχουν τη στήριξη 2-3 κομμάτων, οι εν ενεργεία πρωταγωνιστές του πολιτικού σκηνικού, φαίνεται ότι δεν έχουν καταλάβει τι συμβαίνει σήμερα και τι προσδοκά πλέον ο λαός και επίσης, με τα ίδια πρόσωπα, όπως «βαφτίζονται» (Ανεξάρτητοι, ανένταχτοι, διακομματικοί, υπερκομματικοί κλπ, κλπ), δε μπορούν να απεγκλωβιστούν από την παλιά (μέχρι πρότινος) συνταγή, του παλαιοκομματισμού.

Γιατί όταν λειτουργείς μέσα σε ένα σύστημα με συγκεκριμένες λογικές και πρακτικές, δε μπορείς να αλλάξεις.

Η αλλαγή, θέλει, απαιτεί νέα πρόσωπα, νέες ιδέες, άλλη νοοτροπία. Ανατροπές.

Πρόσωπα, που να βλέπουν μπροστά, καινοτόμα, ριζοσπαστικά, σύγχρονα. Ακολουθώντας την κοινωνία και τις τάσεις της κοινωνίας των πολιτών …

Στην Ελλάδα και τον κόσμο….

Όσοι τολμήσουν σήμερα να «απεγκλωβιστούν» από το πολιτικό παρελθόν, από τα παλαιοκομματικά καλούπια κάνοντας το άλμα που απαιτείται, θα είναι οι «σημαιοφόροι» της νέας εποχής στην πολιτική ζωή του τόπου, με γέφυρα ανάμεσα στην πολιτική και την κοινωνία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, του «Καλλικράτη».