Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Στο Pozarevac της Σερβίας ο Νομάρχης Πιερίας

Επίσημα προσκεκλημένος του Δημάρχου της πόλης στους 47ους Διεθνείς Ιππικούς Αγώνες









Στο Pozarevac της Σερβίας και στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στην πόλη, στο πλαίσιο της διεξαγωγής των 47ων Διεθνών Ιππικών Αγώνων, συμμετείχε από τις 3 έως τις 5 Σεπτεμβρίου 2010 ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, που ήταν επίσημα προσκεκλημένος του Δημάρχου της πόλης.



Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Σερβία ο Νομάρχης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της πόλης Miodrag Milosavljevic με τον οποίον συζήτησαν τη δυνατότητα ανάπτυξης σχέσεων συνεργασίας μεταξύ της Πιερίας και της περιοχής του Pozarevac στον τομέα του τουρισμού και του πολιτισμού, καθώς και την ενίσχυση των σχέσεων φιλίας που συνδέουν τους δύο λαούς.



Ιδιαίτερη σημαντική ήταν η τουριστική προβολή της Πιερίας σε μια διοργάνωση που προσελκύει το ενδιαφέρον χιλιάδων πολιτών και πολλών προσωπικοτήτων της ευρύτερης περιοχής της Σερβίας, καθώς όπως είναι γνωστό οι ακτές της Πιερίας αποτελούν έναν από τους αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς των Σέρβων.



Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσημη πρόσκληση προς τον Νομάρχη να παραστεί στις εκδηλώσεις, αλλά και για ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των δύο περιοχών έγινε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αποστολής αξιωματούχων από την πόλη Pozarevac στον Νομάρχη τον περασμένο Ιούλιο στην Πιερία.



Στις εκδηλώσεις στο Pozarevac της Σερβίας συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πιερίας Νίκος Βουλγαράκης και οι αντιπρόεδροι της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Αφροδίτη Λέινα και Ηλίας Ηλιάδης.