Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Έρχονται οι πρώτες προσλήψεις

Αγώνα με το χρόνο δίνει η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, η οποία μετά την επιτυχή (τουλάχιστον για τα Ελληνικά δεδομένα) μετεγκατάσταση στο νέο κτίριο, εστιάζει τις προσπάθειές της στην όσο το δυνατόν γρηγορότερη λειτουργία όλων των νέων μονάδων, με την πλήρωση των κενών θέσεων του νέου Οργανισμού. Πρωταρχικός της στόχος η πλήρης λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

«Είμαστε σε συνεχείς επαφές για την πλήρωση όλων των θέσεων ή όσων μπορούν να καλυφθούν δεδομένων και των συνθηκών», ανέφερε στην «Π» ο διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης Στέργιος Φαρμάκης, ο οποίος εκτίμησε ότι από τους 3771 νοσηλευτές που προγραμματίσει να προσλάβει μέσω ΑΣΕΠ το Υπουργείο Υγείας, θα καλυφθούν πολλές από τις κενές θέσεις του νοσοκομείου.
«Υπολογίζουμε ότι από αυτούς, 20 νοσηλευτές θα έρθουν στο νοσοκομείο Κατερίνης, ενώ ακόμη 10 θα καλύψουν θέσεις μη νοσηλευτικού προσωπικού», είπε ο κ. Φαρμάκης, ανακοινώνοντας ότι ήδη έχει λάβει το πράσινο φως να ξεκινήσει τη διαδικασία «επείγουσας πρόσληψης» γιατρών και νοσηλευτών, με σκοπό να τεθεί σε λειτουργία η υπερσύγχρονη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας που διαθέτει το νέο νοσοκομείο. Όπως ανέφερε για την πλήρη λειτουργία της ΜΕΘ, απαιτούνται από τρεις έως πέντε γιατροί, καθώς και 36 νοσηλευτές, ώστε να καλυφθούν πλήρως όλες οι βάρδιες χωρίς προβλήματα.
basiko_2Πάντως και σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», η προκήρυξη των 3771 θέσεων θα καθυστερήσει για λίγους μήνες ακόμα. Όπως αναφέρει η εφημερίδα η προκήρυξη υπολογίζεται ότι θα βγει από τον ΑΣΕΠ στις αρχές του έτους, ενώ η πλήρωση των θέσεών της δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί (στην καλύτερη περίπτωση) νωρίτερα του καλοκαιριού του 2011.
Παράλληλα η διοίκηση του νοσοκομείου, όπως δήλωσε ο κ. Φαρμάκης, έχει καταθέσει αίτημα για την έγκριση πρόσληψης 107 ατόμων ως εποχικό προσωπικό. «Δεν ξέρουμε πόσες από αυτές τις θέσεις θα μας εγκρίνουν, αλλά τόσες χρειάζονται για να λειτουργήσουμε όπως θέλουν όλοι οι Πιεριείς», ανέφερε χαρακτηριστικά, αν και όπως είπε κατανοεί τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες.
Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την πρόσληψη έξι ατόμων ως εποχικό προσωπικό, το οποίο αναμένεται να προστεθεί στο δυναμικό του νοσοκομείου το αργότερο μέχρι τις 10 Οκτώβρη. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι θα καλύψουν τρεις θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, δύο πληρώματος ασθενοφόρου και ο ένας χειριστής αξονικού τομογράφου.

Μεταφέρεται η Σχολή Νοσηλευτών του Νοσοκομείου Κατερίνης

Ο κ. Φαρμάκης, χθες το πρωί παραβρέθηκε στην τελετή αγιασμού της Επαγγελματικής Σχολής βοηθών νοσηλευτών  του Νοσοκομείου Κατερίνης (ΕΠΑΣ), όπου προέβη σε ανακοινώσεις σχετικά με τη στήριξη που θέλει να παράσχει η διοίκηση τους εκπαιδευόμενους. Ο διοικητής του νοσοκομείου, εξέφρασε την βούληση της διοίκησης να «αξιοποιήσει» τους τελειόφοιτους της σχολής (η οποία είναι διετούς θητείας), παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να κάνουν την πρακτική άσκησή τους (και αφού αποφοιτήσουν) στο νέο νοσοκομείο και δίπλα στα έμπειρα στελέχη που διαθέτει αυτό. Όπως είπε ο κ. Φαρμάκης, έτσι θα δώσουμε την ευκαιρία σε νέα παιδιά να αποκτήσουν γρηγορότερα εμπειρία και να διεκδικήσουν με περισσότερες αξιώσεις μια θέση σε ένα ίδρυμα υγείας, αφού η πρακτική άσκηση είναι απαραίτητη.
Για την ΕΠΑΣ ο διοικητής του νοσοκομείου επεφύλαξε μια ακόμη έκπληξη, ανακοινώνοντας τη μεταφορά της στις παλιές εγκαταστάσεις του νοσοκομείου. «Η ΕΠΑΣ θα μεταφερθεί στο κτίριο όπου φιλοξενούνταν η μονάδα αιμοδοσίας όσο αυτή ήταν στο παλιό νοσοκομείο», είπε ο κ. Φαρμάκης. Η μεταφορά της Σχολής σε καλύτερες εγκαταστάσεις, αποτελούσε πάγιο αίτημα των στελεχών της, αλλά και για τους μαθητές της.
EPTANEWS.GR