Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ



ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ
ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΟΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑΣ


Τους δημάρχους Κορινού κ. Νίκο Αβραμίδη και Παραλίας κ. Γιώργο Κεραμιδιώτη επισκέφθηκε χθες ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος στο πλαίσιο των επαφών του με τις απερχόμενες διοικήσεις των δήμων της Πιερίας.

Στο δήμο Κορινού
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι ενόψει του Καλλικράτη, τα σωρευμένα προβλήματα από τη μειωμένη χρηματοδότησης ως απόρροια της οικονομικής κρίσης αλλά και οι προοπτικές που ανοίγονται με τον Καλλικράτη και τη συνένωση του δήμου Κορινού με το δήμο Κατερίνης συζητήθηκαν στη διάρκεια της συνάντησης του κ. Κουκοδήμου με τον δήμαρχο Κορινού Νίκο Αβραμίδη.
Ο κ. δήμαρχος αναφέρθηκε εν συντομία στο έργο της διοίκησης του, στα προβλήματα αλλά και κυρίως στις δυνατότητες τουριστικής και όχι μόνο ανάπτυξης της περιοχής, μέσα από ένα ισχυρό σχήμα όπως αυτό θα προκύψει από τη συνένωση των δήμων Παραλίας, Κορινού Κατερίνης (τουριστική ζώνη).
Ο κ. Κουκοδήμος από την πλευρά του, μετέφερε το έντονο ενδιαφέρον της Ν.Δ. για την «τύχη» των δήμων την επόμενη ημέρα από την εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτης, ενώ άσκησε κριτική στο θέμα της μείωσης των πόρων των δήμων.
Δεν μπορούμε να υποδεχόμαστε τον Καλλικράτη, με προβλήματα που αφορούν ακόμη την καθημερινότητα του πολίτη, τόνισε ο κ. Κουκοδήμος. Δεν μπορεί να υποστηρίζει η κυβέρνηση ότι δημιουργεί ισχυρούς δήμους, όταν την ίδια στιγμή τους απογυμνώνει από πόρους και τους προσθέτει αρμοδιότητες, κατέληξε.

Στο δήμο Παραλίας
Τα σημαντικά έργα της θητείας του, τα οποια χρηματοδοτήθηκαν από την πολιτεία τα προηγούμενα χρόνια, επί θητείας της Ν.Δ., και μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων όπως το πρόγραμμα Θησέας ανέφερε ο κ. Κεραμιδιώτης στη διάρκεια της συνάντησής του με τον βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμο.
Τόνισε την ανάγκη στήριξης των νέων δήμων, τονίζοντας πως πρακτικές όπως αυτές που ακολουθήθηκαν στο πρόγραμμα «Θησέας» το οποίο διεκόπη αιφνιδίως δεν βοηθούν αλλά αποδυναμώνουν τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ο κ. Κεραμιδιώτης αναφέρθηκε επίσης σε έργα που χρηματοδοτήθηκαν από τα προγράμματα στήριξης των δήμων, όπως τις αναπλάσεις, τα δίκτυα υποδομών κ.α.
Ο κ. Κουκοδήμος από την πλευρά του, τόνισε πως συμμερίζεται απολύτως την αγωνία των αιρετών της αυτοδιοίκησης και μεταφέρει καθημερινά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην άσκηση της διοίκησης, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που οι μειώσεις στα έσοδά τους, έχουν φέρει σε αδιέξοδο πολλούς δήμους.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Ν.Δ. εξέφρασε έγκαιρα τις αντιρρήσεις της όχι τόσο στη φιλοσοφία και το εγχείρημα της διοικητικής μεταρρύθμισης, που η ίδια είχε προωθήσει στη θητεία της, αλλά με τα εφόδια που δίνει στους νέους δήμους.
Είπαμε και τότε, επιμένουμε και σήμερα, πως οι δήμοι μπαίνουν στη νέα εποχή, αδύναμοι και αβοήθητοι από την πολιτεία, κατέληξε ο κ. Κουκοδήμος.
Την Τετάρτη ο κ. Κουκοδήμος θα έχει συναντήσεις με τους δημάρχους Πιερίων, Πέτρας, Ελαφίνας και Κατερίνης.


Από το Γραφείο Τύπου