Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΝΕo ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. (eptanews)

Δήμος με «τράπεζα γης»


trapeza_ghs
Νόμος του κράτους έγινε το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Κατερίνης, αφού στις 16 Σεπτεμβρίου δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, όπως ανέφερε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης, ο δήμαρχος της πόλης.

Το επικυρωμένο σχέδιο της πόλης, ουσιαστικά σηματοδοτεί την έναρξη της διαδικασίας αποκατάστασης δεκάδων ιδιοκτητών, στους οποίους οφείλει γη ο Δήμος Κατερίνης, ενώ ο κ. Χιονίδης έκανε λόγο για μια ακόμη δέσμευση του που υλοποιείται. «Αυτό που δεσμευτήκαμε είναι ότι θα εντάξουμε στο σχέδιο πόλης δημοτικές εκτάσεις για να δοθεί μια οριστική λύση», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος και με αφορμή ερώτηση του κ. Ουσταμπασίδη για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αρκετοί συμπολίτες μας στην περιοχή του Καπνικού Σταθμού, στους οποίους οφείλεται γη.
Στην απάντησή του ο δήμαρχος Κατερίνης, δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για την καθυστέρηση δημοσίευσης στο ΦΕΚ του εγκεκριμένου πολεοδομικού σχεδίου, υποστηρίζοντας ότι είχε πάρει την οριστική έγκριση από την Περιφέρεια στις 23 Ιουλίου 2010 και τελικώς έγινε ΦΕΚ πριν λίγες μέρες, «σε μη εύλογο χρονικό διάστημα», όπως είπε.

Στο νέο σχέδιο της πόλης, εντάσσεται όλη η έκταση της Εμποροπανήγυρης του Δήμου στην Ανδρομάχη, καθώς και 1.400 στρέμματα δημοτικής περιουσίας στην Ολυμπιακή Ακτή.
Επίσης, εντάσσεται η περιοχή δίπλα από το Γυμνάσιο Νέου Κεραμιδίου (επί της επαρχιακής οδού), καθώς και η περιοχή στο νέο Νοσοκομείο Κατερίνης.
Συνολικά, η πόλη επεκτείνεται κατά 2,5 χιλιάδες στρέμματα περίπου, ενώ 1.400 στρέμματα στην Ολυμπιακή Ακτή, σύμφωνα με τα όσα είπε ο δήμαρχος Κατερίνης, δημιουργούν μια σημαντική τράπεζα γης, από όπου θα δοθούν τα 200 στρέμματα που συνολικά οφείλονται σε πολίτες.
Πέρα από την αποκατάσταση των δημοτών, υποστήριξε ο κ. Χιονίδης, με την έγκριση του ΓΠΣ δίνεται υπεραξία στις δημοτικές εκτάσεις και ο δήμος αποκτά ακόμη μεγαλύτερες δυνατότητες. «Αυτές είναι λύσεις οριστικές, που παράλληλα δίνουν έναν τεράστιο πλούτο στην πόλη μας, ως υπεραξίες», κατέληξε ο δήμαρχος Κατερίνης.

*** ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΓΠΣ, Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΨΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΑΜΠΕΡΙΔΗΣ ΕΙΧΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΓΠΣ " ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ"