Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

η 2η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση της Πιερίας, η οποία φιλοξενείται στο χώρο της Εμποροπανήγυρης Κατερίνης.

Επίθεση εξωστρέφειας

vasiko_1
Εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Παρασκευής η 2η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση της Πιερίας, η οποία φιλοξενείται στο χώρο της Εμποροπανήγυρης Κατερίνης.

vasiko_2Στα περισσότερα από 75 περίπτερα της έκθεσης, παρουσιάζεται σχεδόν όλο το φάσμα της Εμπορικής και Βιοτεχνικής δραστηριότητας του νομού μας, αφού οι εκθέτες που συμμετέχουν εκπροσωπούν μόνο επιχειρήσεις της Πιερίας, παρουσιάζοντας ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει ο νομός μας. Η έκθεση σκοπεύει στην τόνωση της τοπικής αγοράς και παράλληλα στην συμβολή της εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων, σε μια εποχή όπου η οικονομική συγκυρία είναι ιδιαίτερα κακή για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, όπως επεσήμαναν οι ομιλητές στο σύνολό τους
Η διοργάνωση της 2ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης ήρθε να επιβεβαιώσει ότι το περσινό εγχείρημα πέτυχε, αφού πολύς ήταν ο κόσμος που πέρασε από τα περίπτερα και ενημερώθηκε για τα προϊόντα που εκτίθενται, αλλά και οι εκθέτες με τη συμμετοχή τους έδειξαν να την εμπιστεύονται. Σε πολύ καλό επίπεδο και η οργάνωση αφού όλα κύλησαν ομαλά και όλα ήταν έτοιμα πολύ πριν κοπεί η κορδέλα των εγκαινίων.
Στην τελετή των εγκαινίων, εκτός από τους διοργανωτές (ΕΒΕ Πιερίας, Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης, ΟΕΒΕΠ, Ν.Α. Πιερίας και Δήμο Κατερίνης), παραβρέθηκαν οι τέσσερις βουλευτές του νομού μας, ο δήμαρχος Δίου, δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι, καθώς και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης.
vasiko_3Τον αγιασμό τέλεσε ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνα, Αρχιμανδρίτης κ. Οικονομίκος, ο οποίος ευχήθηκε κάθε επιτυχία στους διοργανωτές αλλά και στους συμμετέχοντες.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Πιερίας, Ηλ. Χατζηχριστοδούλου, καλωσορίζοντας τους επισκέπτες της έκθεσης, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κατέβαλε το ΕΒΕ για την όσο το δυνατόν αρτιότερη οργάνωση της, ενώ με θερμά λόγια μίλησε για τη συνεργασία με τους άλλους φορείς, καθώς και για το προσωπικό του Επιμελητηρίου, λέγοντας οτι όλοι δώσανε τον καλύτερό τους εαυτό. Ο κ. Χατζηχριστοδούλου, τόνισε οτι στόχος του ΕΒΕ είναι να γίνει θεσμός η συγκεκριμένη Έκθεση, ενώ ευχαρίστησε τους εκθέτες, οι οποίοι λαμβάνουν μέρος σε μια Έκθεση γνωρίζοντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Από την ομιλία του προέδρου του ΕΒΕ, δεν έλειψαν οι αναφορές στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα στο νομό και στη χώρας μας (παλεύουμε μόνοι μας, είπε). Ειδική αναφορά έκανε και στις προτάσεις των Επιμελητηρίων προς την Κυβέρνηση, για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, λέγοντας ότι οι επιχειρηματίες ακόμη περιμένουν να δουν να «ξεκλειδώνει» το ΤΕΜΠΜΕ, σημειώνοντας πως τα Επιμελητήρια δεν είναι αντίθετα στην ενίσχυση των Τραπεζών (με 18 δις ευρώ όπως ακούγεται), αρκεί αυτά τα χρήματα να κατευθυνθούν στην αγορά, στην ενίσχυση και στήριξη των παραγωγικών επιχειρήσεων και όχι για να καλύψουν ανάγκες των τραπεζών.
Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κλάδος του νομού, αναφέρθηκε στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Ρέχας, ζητώντας από τους τοπικούς βουλευτές να εργαστούν με όσες δυνάμεις διαθέτουν, ώστε να στηριχθεί ένας κλάδος που απειλείται με αφανισμό, από τη λαίλαπα της οικονομικής κρίσης.
Την στήριξή τους στο δύσκολο εγχείρημα, εξέφρασαν και οι βουλευτές Πιερίας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η έκθεση θα στεφθεί με επιτυχία και θα βοηθήσει συμβάλει στην εξωστρέφεια της Πιερικής παραγωγής η οποία δεν έχει να ζηλέψει πολλά από άλλες περιοχές της Ελλάδας.