Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ: «ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΨΟΥΣ 21.000.000 ευρώ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».







Το Σβορώνο, τον Αρωνά, το Νέο Κεραμύδι, το Μελιάδι, τον Άγιο Δημήτριο, την Πέτρα, τη Χράνη, τον Κάτω Αγιάννη και την Τραπεζούντα, επισκέφθηκε και μίλησε με τους δημότες το Σαββατοκύριακο, ο Δήμαρχος Κατερίνης και επικεφαλής του Συνδυασμού «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» Σάββας Χιονίδης.
Στις ομιλίες του αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Κατερίνης κι επικεντρώθηκε στα έργα αγροτικής ανάπτυξης, ύδρευσης και άρδευσης του Δήμου.
«Πετύχαμε το μεγαλύτερο έργο αγροτικής ανάπτυξης στην Κ. Μακεδονία, ύψους 21.000.000 ευρώ, με σπουδαία πλεονεκτήματα: την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών, την εξοικονόμηση υδάτινων πόρων και ενέργειας, τη μείωση του κόστους παραγωγής, τη βελτίωση της οδικής πρόσβασης και διακίνησης των προϊόντων και την αύξηση της αξίας της γης. Το έργο αφορά την άρδευση 19.113 στρεμμάτων στα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου μας, την ασφαλτόστρωση 85 χιλιομέτρων αγροτικών δρόμων, την ηλεκτροδότηση γεωτρήσεων και την πρόβλεψη δαπανών για τυχόν αποζημιώσεις. Και συνεχίζουμε. Με εμπεριστατωμένες μελέτες, προγραμματίζουμε την επέκταση του μοναδικού αυτού έργου πνοής για τον τόπο μας».
Ο Σάββας Χιονίδης, αναφέρθηκε επίσης στα μεγάλα έργα ύδρευσης «με προοπτική 50ετίας», που αφορούν στον εκσυγχρονισμό και στην επέκταση των δικτύων ύδρευσης του Δήμου Κατερίνης.
«Ολοκληρώσαμε ένα μεγάλο έργο που συνδέει τις νέες δεξαμενές ύδρευση τους Δήμου που βρίσκονται στο Σβορώνο με το εσωτερικό δίκτυο της πόλης. Εγκαταστάθηκε ο δίδυμος αγωγός ύδρευσης 8 χιλιομέτρων και διαμέτρου Φ600. Πρόσφατα εντάχθηκε στο ΠΕΠ Μακεδονίας –Θράκης, το έργο κατασκευής νέας δεξαμενής ύδρευσης στο Σβορώνου, με προϋπολογισμό 2.583.000 ευρώ και συνεχίζουμε με το έργο «αγωγοί μεταφοράς νερού της πόλης της Κατερίνης, με προϋπολογισμό 7.250.000 ευρώ και συνολικό μήκος 22.176 μέτρα».
Ο Δήμαρχος Κατερίνης, μίλησε επίσης για την προστασία του περιβάλλοντος, την καθαριότητα, τις παρεμβάσεις στην παιδεία και τον αθλητισμό και την κοινωνική πολιτική, στέλνοντας για μια ακόμη φορά μήνυμα ενότητας και νίκης .«Αποδείξαμε ότι όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε. Μπορούμε να πετύχουμε ακόμη περισσότερα. Οι προοπτικές ανάπτυξης του νέου Δήμου Κατερίνης είναι πολύ μεγάλες. Έχουμε τη γνώση, έχουμε την εμπειρία, έχουμε τη θέληση και θα πετύχουμε. Σας ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μου δώσατε να προσφέρω στον τόπο μας και σας ζητώ να με τιμήσετε πάλι με την ψήφο σας, στις αυτοδιοικητικές εκλογές την Κυριακή 7 Νοεμβρίου. Μαζί συνεχίζουμε.»