Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΦΟΔΗΜΟΣ: Σε περίπτωση που εκλεγεί ο κ. Παπαθανασίου, του επιτρέπει ο νόμος να ασκήσει τα καθήκοντα του Δημάρχου;

Παρουσία πλήθους κόσμου που αποδέχτηκε την ανοιχτή πρόσκληση του Θανάση Τσιφοδήμου στην Κονταριώτισσα o υποψήφιος Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου απεύθυνε μήνυμα ενότητας, σύνθεσης και νίκης στις επερχόμενες εκλογικές διαδικασίες, ξεκαθαρίζοντας πως έχει επιλέξει το ρόλο του στην αυτοδιοίκηση, ενώ τόνισε πως οι πολίτες της “Κονταριώτισσας” με τη δική τους ψήφο τους θα καθορίσουν το μέλλον του τόπου!


Χαρακτηριστικά ο Θανάσης Τσιφοδήμος είπε:

Κατέρχομαι στις εκλογές, γιατί πιστεύω πως τα τελευταία 4 χρόνια ως Δήμαρχος Λιτοχώρου, προσέφερα σημαντικό έργο, το οποίο και αξίζει τον κόπο να συνεχιστεί, για όλους πλέον τους δημότες του νέου Δήμου.Θεωρώ, ακόμη, πως οι παρακαταθήκες που πήρα, από το περιβάλλον που μεγάλωσα, μου δίνουν το δικαίωμα να κάνω αυτήν την επιλογή. Διάθεση προσφοράς με ανιδιοτέλεια και διαφάνεια, χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς σκιές, χωρίς κληρονομικά χαρακτηριστικά αποτελούν τα γνωρίσματα της έως τώρα διαδρομής μου.

Στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου εκλέγουμε το νέο Δήμαρχο και τους συνεργάτες του. Δηλώνω ότι είτε από τη θέση του Δημάρχου είτε από τη θέση του Δημοτικού συμβούλου , θα ασκήσω τα καθήκοντά μου από την πρώτη μέρα. Μπορούν όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι για το δήμο Δίου-Ολύμπου να το ισχυριστούν αυτό;

Και επειδή δεν θέλω να μιλάω με υπαινιγμούς , ήρθε η ώρα όχι μόνο να θέσουμε αλλά και να πάρουμε απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα. Πρέπει να γνωρίζουμε τι θα ψηφίσουμε σε 15 μέρες. Πρέπει να γνωρίζουμε αν αυτός τον οποίο θα ψηφίσουμε θα είναι αυτός που θα ασκήσει και τα καθήκοντα που του αναθέτουμε.

Πιο συγκεκριμένα: πριν κάποιες μέρες, ανυπόγραφες και συνεπώς καταδικαστέες καταγγελίες κυκλοφόρησαν στα όρια του Δήμου μας και αφορούσαν την υποψηφιότητα του κ. Παπαθανασίου. Παρόλα αυτά, από τη θέση μου ως Προέδρου της ΔΕΑΛ, είμαι σε θέση να γνωρίζω επίσημα ορισμένα πράγματα. Θα περιμένουμε λοιπόν από τον κ. Παπαθανασίου να μας απαντήσει στα εξής:

• Υπάρχει ή όχι παραπεμπτικό βούλευμα που τον κατηγορεί για απιστία εις βάρος της εταιρίας σε βαθμό κακουργήματος;

• Σε περίπτωση που εκλεγεί, του επιτρέπει ο νόμος να ασκήσει τα καθήκοντα του Δημάρχου;

• Και αν είναι έτσι , ποιος θα τον αντικαταστήσει μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του, το Μάρτιο του 2012;

Τα ερωτήματα αυτά απαιτούν απάντηση. Οι δημότες του νέου Δήμου απαιτούν απάντηση. Ζητούν , και εύλογα, να γνωρίζουν πριν φτάσουν στην κάλπη.

Βρίσκομαι κοντά σας σήμερα, όπως πάντα, κοιτάζοντάς σας στα μάτια, χωρίς συστατικές επιστολές και πλεονασματικές εισηγήσεις, αφού με ξέρετε και σας ξέρω καλά. Εσείς γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα τη σταθερή μου πορεία, την ανυποχώρητή μου στάση σε ζητήματα αρχών και ιδεών, τις ισότιμες σχέσεις που για καιρό μαζί δημιουργούμε. Ξέρετε ότι εγώ, εσείς, εμείς ποτέ δεν αλλάξαμε. Και κυρίως ποτέ δεν ανταλλάξαμε. Γι’ αυτό καταφέραμε να κάνουμε διαχρονικά τη μεγάλη υπέρβαση, χτίζοντας πάνω σε στιβαρές ανιδιοτελείς και διαπροσωπικές βάσεις μια μοναδική σχέση εμπιστοσύνης και εκτίμησης που αναπτύξαμε.



Όλοι μαζί σήμερα εδώ, από τη Νέα Έφεσο ως τους Νέους Πόρους, από τα Λείβηθρα και τη Λεπτοκαρυά, ως τον Άγιο Διονύσιο του Λιτοχώρου, από το κάστρο του Πλαταμώνα ως το αρχαίο θέατρο του Δίου παρακάτω, από τη Σκοτίνα ως την Παναγία της Κονταριώτισσας, από τον Παντελεήμονα ως την Καρίτσα, και από την Πλάκα ως τον Άγιο Σπυρίδωνα και τη Βροντού στέλνουμε ένα δυνατό μήνυμα. Το μήνυμα της δημιουργικής σύνθεσης των τριών δήμων μας , της ισχυρής συμμαχίας των υγιών δυνάμεων της κοινωνίας μας, της περιφερειακής αναπτυξιακής προοπτικής του τόπου μας και της ευημερίας των οικογενειών μας.

Κατέρχομαι λοιπόν στην εκλογική αναμέτρηση απερίσπαστος από δεσμεύσεις, προσηλωμένος στο χαρακτήρα της αυτοδιοικητικής λειτουργίας που καλούμαι να υπηρετήσω, και με την πεποίθηση ότι μπορώ να τα καταφέρω καλύτερα από τους άλλους. Την πεποίθησή μου αυτή εδραιώνει η πορεία μου, και οι παροτρύνσεις των ανθρώπων με τους οποίους άμεσα ή έμμεσα συνεργάστηκα .

Αναφερόμενος στους ανθυποψηφίους του, υποψηφίους Δημάρχους είπε:

Είναι γνωστό ότι υπάρχουν άλλες 5 υποψηφιότητες για το νέο δήμο. Μπορείτε να ρωτήσετε τους συγχωριανούς μου Λιτοχωρίτες, για τους άλλους τέσσερις υποψηφίους. Τους ξέρουν όλους πολύ καλά.

Ιδιαίτερα ξέρουν αυτούς που έχουν και παρελθόν.

Τον έκτο της παρέας , όμως, τον ξέρετε καλύτερα εσείς. Ξέρετε ποια είναι η πορεία του στα κοινά, ποια η συμμετοχή του στην πολιτική ζωή του τόπου, ποια η συνεισφορά του στους αγώνες μας, ποιες οι εγγυήσεις του για το αύριο. Μάθατε πολύ περισσότερα γι΄αυτόν και από την προχθεσινή τηλεοπτική αναμέτρηση. Μάθατε από αυτόν ότι το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Αλεξάνδρειο συστεγάζονται. Μάθατε από αυτόν ότι η επί αιώνες κοινή πορεία της παρολύμπιας περιοχής στηρίζεται μόνο σε γάμους, νύφες και γαμπρούς. Μάθατε , ότι παρότι Υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ντρέπεται τώρα για κάποιες αποφάσεις της. Αυτός λοιπόν, πρέπει να εκλεγεί και μάλιστα κληρονομικώ δικαίω;;;;;

Δεν διστάζω να σας πω, πως διεκδικώ την ψήφο σας χωρίς οικογενειακή και πολιτική προίκα, δεν διστάζω να σας πω πως είμαι ένας από σας, ότι δούλεψα στο χωράφι, ότι βοήθησα στο τσαγκάρικο του πατέρα μου και ότι παλεύω για τις ιδέες μου και σας ζητώ να με στηρίξετε στην νέα μου προσπάθεια , σε μια Πορεία Ευθύνης, στην Κίνηση Ευθύνης. Αυτή είναι η «Κίνηση Ευθύνης». Αυτό το εγχείρημα αναλαμβάνουμε. Για αυτόν τον στόχο θα αγωνιστούμε. Και θα πετύχουμε.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Λιτοχώρου και υποψήφιος Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου αναφέρθηκε εκτενώς στις προγραμματικές του δεσμεύσεις για το σύνολο των δημοτικών διαμερισμάτων, τη διοικητική ανασυγκρότηση του νέου Δήμου, τις προτάσεις του για την τουριστική ανάπτυξη και τις υποδομές. Χαρακτηριστικά ανέφερε:

Η περιοχή μας, με έναν πλούτο αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς έχει ένα τεράστιο μήκος ακτογραμμής έχει τον Όλυμπο - βουνό των μύθων και των θρύλων με παγκόσμια εμβέλεια, έχει τέλος έναν πλούτο ποικιλομορφίας τοπίου. Έχει δηλαδή, όλα μαζί τα χαρακτηριστικά που θα ζήλευαν όλοι οι Δήμοι της χώρας. Και αυτό αποτελεί το συγκριτικό μας πλεονέκτημα. Την Τρίτη το μεσημέρι, εδώ από την Κονταριώτισσα, από το Δημαρχείο του Δίου θα παρουσιάσουμε το αναλυτικά το πρόγραμμά μας.