Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Με προϋπολογισμό 5.475.000 ευρώ χρηματοδοτείται ένα υπερσύγχρονο σχολείο


Ένταξη του έργου της ανέγερσης του Ενιαίου Λυκείου Κονταριώτισσας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία – Θράκη»

Με προϋπολογισμό 5.475.000 ευρώ χρηματοδοτείται ένα υπερσύγχρονο σχολείο μετά τη μελέτη που κατέθεσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας

Μεγάλη επιτυχία για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση αποτελεί η ένταξη του έργου της ανέγερσης του νέου κτιρίου του Ενιαίου Λυκείου Κονταριώτισσας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία – Θράκη», μετά τη μελέτη που κατέθεσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας, με προϋπολογισμό 5.475.000 ευρώ.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών της Πιερίας, έργο για το οποίο η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας εκπόνησε νέα μελέτη και κατέθεσε εκ νέου το τεχνικό δελτίο για χρηματοδότηση του έργου στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Μετά από πολύχρονη δουλειά των υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και απαντώντας σε ένα χρόνιο αίτημα των πολιτών του Δήμου Δίου, το νέο διδακτήριο του Ενιαίου Λυκείου Κονταριώτισσας ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες εκπαίδευσης, προσφέροντας τις καλύτερες υποδομές διδασκαλίας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Η αρχική μελέτη του σχολείου ήταν έτοιμη από το 2001, όμως δεν υπήρχαν χρήματα για τη χρηματοδότησή του έργου και με νέα μελέτη που εκπόνησαν οι υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας και εξαιρετική δουλειά των υπαλλήλων τον τελευταίο χρόνο, το έργο εντάχθηκε τελικά στο ΕΣΠΑ.

Ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου ευχαρίστησε τις υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν στην άρτια σύνταξη και εκπόνηση της μελέτης του σχολείου και στην άμεση ανταπόκρισή που έδειξαν και συνεχάρη τους υπαλλήλους για την εργατικότητά τους και την υψηλή παροχή υπηρεσιών, καθώς ετοίμασαν έγκαιρα τη μελέτη, ώστε να κατατεθεί το τεχνικό δελτίο του έργου.

«Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά έως την 31 Δεκεμβρίου 2010 για να βελτιώσουμε τις υποδομές της παιδείας στην Πιερία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαστεργίου και ευχαρίστησε και τους κατοίκους του Δήμου Δίου για την υπομονή που επέδειξαν, τονίζοντας ότι «θα τους παραδοθεί ένα υπερσύγχρονο σχολείο – στολίδι με όλες τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές που αρμόζει στη σύγχρονη εκπαίδευση των παιδιών τους».

Το νέο διδακτήριο του Ενιαίου Λυκείου Κονταριώτισσας έχει δυναμικότητα για τη στέγαση 270 μαθητών και δομείται σε 2.599,11 τ.μ. Το οικόπεδο είναι 15.000 μ2 και το Σχολείο αναπτύσσεται σε 9.613,61 μ2. Το ισόγειο περιλαμβάνει 5 αίθουσες διδασκαλίας των 45 τ.μ., 2 αίθουσες διδασκαλίας των 30 τ.μ., 1 αίθουσα φυσικών επιστημών, το κυλικείο, τη βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με αποδυτήρια, σκηνή, αποθήκη σκηνής και αποθήκη οργάνων γυμναστικής. Επίσης, στο ισόγειο έχει προβλεφθεί μια γενική αποθήκη, χώρος για αρχείο και για τον σχολικό φύλακα, χώρος μαθητικών κοινοτήτων, WC αγοριών, WC κοριτσιών και WC AμεΑ

Ο 1ος όροφος έχει 2 αίθουσες πληροφορικής των 45 τ.μ., 4 αίθουσες διδασκαλίας των 45 τ.μ., 2 αίθουσες Ξένων Γλωσσών των 30 τ.μ., 1 αίθουσα αισθητικής αγωγής, 1 αίθουσα διδασκαλίας των 30 τ.μ., wc ορόφου για τους μαθητές, χώρο για τη γραμματεία του σχολείου και το γραφείο του διευθυντή, 2 χώρους υποδιευθυντών, αποθήκη σχολικών βιβλίων, γραφείο συζήτησης και αίθουσα διδασκόντων.

Το κτίριο χρησιμοποιεί και το υπόγειο που θα περιλαμβάνει το λεβητοστάσιο, αποθήκη καυσίμων, μηχανοστάσιο και μία γενική αποθήκη. Στη μελέτη προβλέπονται ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες και εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, ο οποίος περιλαμβάνει γήπεδο μπάσκετ, γήπεδο βόλεϊ, χώρους πρασίνου, ανοικτό στέγαστρο γυμναστικής 200 τ.μ. και στέγαστρο μοτοποδηλάτων.