Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Αβραμίδης Κώστας- Μίχου Μαρία

Λάγιος Απόστολος Γραφείο τύπου Δήμου Μεθώνης



Ο Δήμαρχος Μεθώνης κ.Αβραμίδης Κώστας και η Βουλευτής κ. Μίχου Μαρία συναντήθηκαν στον Μακρύγιαλο και συζήτησαν την λειτουργία του σταθμού του ΟΣΕ στο Μακρύγιαλο.Η Βουλευτής κ. Μίχου διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Υποδομών κ.Ρέππας και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Τσίοκας Χάρης την υποσχέθηκαν ότι πολύ σύντομα θα λειτουργήσει ο σταθμός του Μακρυγιάλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα της περιοχής, καθώς ο Μακρύγιαλος και ευρύτερα ο Δήμος Μεθώνης αποτελεί ένα τουριστικό τόπο με μεγάλη επισκεψιμότητα.

Από το πρώτο έτος (2007) της διοίκησης του Δήμου Μεθώνης τέθηκε ως προτεραιότητα η κατασκευή στάσης ΟΣΕ στο Μακρύγιαλο. Πάρθηκαν οι ανάλογες αποφάσεις του Δ.Σ και κατόπιν επαφών και εγγράφων του Δημάρχου προς την διοίκηση του ΟΣΕ στάλθηκαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά (κατασκευαστικά σχέδια για κρηπιδώματα- στάσεις) και αναμέναμε τις σχετικές εγκρίσεις.Στό χρονικό διάστημα αυτό έγιναν επερωτήσεις στην βουλή από τους βουλευτές της Ν.Δ κ. Κουκοδήμο και κ.Καρπούζα και από το ΠΑΣΟΚ τον κ.Παπαγεωργίου για το σχετικό αίτημα.Από τότε και μέχρι πρίν απο λίγες μέρες δεν λάβαμε καμμία απάντηση για το σχετικό αίτημα.

Να σημειωθεί πως ο Δήμος Μεθώνης με απόφαση του Δ.Σ αναλαμβάνει την κατασκευή του έργου με δικούς του πόρρους.

Ο Δήμαρχος και το Δ.Σ ευχαριστεί την Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Μίχου Μαρία για την διαβεβαίωση που απέσπασε απο τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ρέππα για την κατασκευή και λειτουργία της στάσης του ΟΣΕ ( προαστιακός) στο Μακρύγιαλο.