Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ: «ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΟΝΤΕΛΟ» ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.


ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ: «ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΟΝΤΕΛΟ»  ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ  ΣΤΟ  ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.
Με ομιλίες στη Βρία, τη Ρητίνη και τη Νέα Ζωή Κατερίνης συνεχίστηκαν,  οι επισκέψεις του Δημάρχου Κατερίνης και επικεφαλής του Συνδυασμού «Πολίτες σε Δράση» Σάββα Χιονίδη.



 Ο Δήμαρχος Κατερίνης, μίλησε για το μεγάλο έργο της θητείας και παρουσίασε τις δράσεις και το σχεδιασμό για το «πράσινο μοντέλο» ανάπτυξης του Δήμου:  «Πιστοί στην «περιβαλλοντική ηθική» θέσαμε προτεραιότητες για την προστασία του περιβάλλοντος. Με αειφόρο περιβαλλοντική πολιτική και επιστημονικά πρότυπα δίνουμε στην Κατερίνη νέα αισθητική και οικολογική συνείδηση, με φωτεινότερο παράδειγμα την ανάπλαση της περιοχής του ποταμού «Λεύκου», του Πέλεκα. Σχεδιάζουμε την πράσινη διαδρομή που θα μετατρέψει τον Πέλεκα σε πνεύμονα πρασίνου. Το περιβάλλον αποτελεί ζωτικό στοιχείο πολιτισμού και προτεραιότητα. Η αναπτυξιακή πορεία οφείλει, πάνω απ’ όλα, να σέβεται τις ισορροπίες της φύσης και προς αυτή την κατεύθυνση, με συντονισμένες ενέργειες προχωρούμε στην υλοποίηση δράσεων, που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος, υιοθετώντας ένα «πράσινο μοντέλο» που εφαρμόζεται στην Ευρώπη. Ανακατασκευάσαμε τα πεζοδρόμια του Δήμου Κατερίνης, χρησιμοποιώντας κυβόλιθους, υλικό  φιλικό στο περιβάλλον. Πολλαπλασιάσαμε το υπάρχον πράσινο και τα υδάτινα στοιχεία, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά και μόνο φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.  Προχωρούμε στην κατασκευή «Πράσινου Σχολείου», που θα έχει φυτεμένες οροφές, θα διαθέτει υλικά που θα βοηθούν στο μικροκλίμα και θα είναι ένα πρότυπο σχολείο για την Κατερίνη  και το νομό Πιερίας. Με την κατασκευή του δικτύου υπερόδειου φωτισμού, φωτίζεται η Κατερίνη, προσφέροντας υψηλή ποιότητα φωτισμού και εξοικονόμηση ενέργειας  μέχρι και 40%.  Αντιμετωπίζουμε  το πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης συμμετέχοντας σε συγκεκριμένα προγράμματα σε συνεργασία με το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και έχοντας ως στόχο να αναδειχθεί η Κατερίνη σε οικολογική πόλη πρότυπο. Το στρατόπεδο της Νεοκαισάρειας θα μετατραπεί σε οικομουσείο της φύσης και του περιβάλλοντος, όπου θα φιλοξενούνται ζώα, θα αναδεικνύεται η πανίδα και χλωρίδα. Προωθούμε την ανακύκλωση ως τρόπο ζωής.  Μέσα σε 3 χρόνια τριπλασιάστηκε ο όγκος των ανακυκλώσιμων υλικών στους 220 τόνους/εβδομάδα. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη του Δήμου Κατερίνης, σύμφωνα με το «πράσινο μοντέλο» που εφαρμόζεται στην  Ε.Ε.».
«ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ»
O Σάββας Χιονίδης, έστειλε μήνυμα νίκης στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου  τονίζοντας :  «Οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου σηματοδοτούν μια νέα εποχή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για τη χώρα μας με το σχέδιο «Καλλικράτης». Στο νέο μεγάλο δήμο Κατερίνης, τόπο αγαπημένο, ιστορικό, πολυεπίπεδο, έξι  πλέον δήμοι συνυπάρχουν. Γινόμαστε όλοι συνοδοιπόροι με κοινούς στόχους: τη δημιουργία, την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου μας. Ζητώ την ενεργή συμμετοχή σου σε αυτό.  Να εργαστούμε  μαζί για το μέλλον του Δήμου μας.  Συνεχίζουμε έχοντας ως προτεραιότητα να συνθέσουμε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά κάθε «παλιού» δήμου, να θέσουμε τις προτεραιότητες και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για ανάπτυξη και αλλαγή. Είμαστε πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τη μεγάλη πρόκληση. Το μέχρι σήμερα έργο μας, το επιβεβαιώνει. Το μεγάλο έργο μας είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Είναι ένα  έργο που πετύχαμε μαζί. Με τη συνεργασία, το διάλογο, τη συναίνεση. Μαζί θα μοιραστούμε  τη χαρά ότι μοχθήσαμε και αγωνιστήκαμε για αυτόν τον αγαπημένο τόπο αφήνοντας στα παιδιά μας, παρακαταθήκες για το μέλλον και όλα τα εφόδια να δημιουργήσουν στον τόπο που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και ζουν. Όλοι μαζί χτίζουμε το σήμερα, όλοι μαζί οραματιζόμαστε το αύριο».


ΤΡΙΤΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Πρόγραμμα Ομιλιών
  • 6μμ ΚΑΛΛΙΘΕΑ         (Άρτεμις)


  • 7.30μμ ΒΑΤΑΝ      (Ανανιάδης)