Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Κ. Κέι στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδη

Τη Γενική Πρόξενο των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη Catherine Kay δέχθηκε σήμερα ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, στις 12:30 το μεσημέρι, στο γραφείο του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.
Κατά τη διάρκεια της ημίωρης συνάντησης, που διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη διοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη καθώς και στις προοπτικές που ανοίγονται για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή.
Ο κ. Ψωμιάδης αναφέρθηκε διεξοδικά στους στόχους της νέας Διοίκησης και τόνισε την ανάγκη διαρθρωτικών παρεμβάσεων σε καίριους τομείς, όπως ο τουρισμός, το οδικό δίκτυο και η προώθηση των τοπικών προϊόντων της μακεδονικής γης.
Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος αναφέρθηκε στις νέες δομές του Καλλικράτη, μεταξύ των οποίων και η μητροπολιτική διακυβέρνηση στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και σημείωσε ότι στο πλαίσιο του Μητροπολιτικού Συμβουλίου θα αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη και τη χάραξη μιας ενιαίας στρατηγικής ανάπτυξης για την περιοχή.
Από την πλευρά της, η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ Catherine Kay συνεχάρη τον Περιφερειάρχη για την εκλογή του, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην άριστη και αγαστή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο όλα αυτά τα χρόνια.