Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Η έλλειψη έμψυχου δυναμικού τροχοπέδη στην λειτουργία του "Καλλικράτη"


Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Δίου - Ολύμπου με την εφαρμογή του Καλλικράτη, συζήτησε η Βουλευτής Πιερίας Μαρία Μίχου με τον Δήμαρχο Γιώργο Παπαθανασίου.

Η Βουλευτής ενημερώθηκε για ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του νεοσύστατου Δήμου, αλλά και για τα προβλήματα που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή του νέου Καλλικρατικού δήμου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ

Ο Δήμαρχος κ. Παπαθανασίου αναφέρθηκε στις ανάγκες στελέχωσης του νέου Καλλικρατικού Δήμου για την εύρυθμη λειτουργία του, αφού δεν υπάρχει ακόμη ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας ο οποίος θα συσταθεί το επόμενο διάστημα.


Στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν ακόμη η έγκριση της πολεοδομικής μελέτης της Γ' επέκτασης της πολεοδομικής ενότητας του οικισμού Λιτοχώρου, όπως επίσης και το θέμα της διοικητικής υποστήριξης για την άσκηση πρόσθετων αρμοδιοτήτων των Δήμων, που δόθηκαν με τον Καλλικράτη, με κυριότερο τον τομέα της Πολεοδομίας.

Ο κ. Παπαθανασίου αναφέρθηκε ακόμη στην πρόταση του να παραχωρηθεί για χρήση η παλιά σιδηροδρομική γραμμή του Πλαταμώνα στον Δήμο, με κυριότητα του ΟΣΕ, ώστε αυτή να αξιοποιηθεί για την ανάπτυξη της περιοχής.

Όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος σήμερα ο χώρος που καταλαμβάνει η σιδηροδρομική γραμμή αποτελεί εστία μόλυνσης.

Τέλος, ο κ. Παπαθανασίου αναφέρθηκε και στη ανάγκη της συνδρομής της Πολιτείας, για την ολοκλήρωση του έργου του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στο Λιτόχωρο.

Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Από την πλευρά της η Βουλευτής Πιερίας κ. Μίχου υπογράμμισε πως ο Καλλικράτης αποτελεί τη μεγαλύτερη διοικητική μεταρρύθμιση για τη χώρα, που έχει ως στόχο την αποκέντρωση της εξουσίας, και δίνει τη δυνατότητα να λαμβάνουν τις αποφάσεις για την ανάπτυξη της περιοχής τους οι ίδιες οι τοπικές κοινωνίες.

Σημείωσε ότι για την εφαρμογή του νέου θεσμού, η Πολιτεία οφείλει να δώσει τα κατάλληλα εφόδια στους δήμους για να πορευτούν σωστά και να μπορέσουν να αξιοποιήσουν το μεγάλο εύρος των αρμοδιοτήτων που έχουν.

Η Δήμαρχος κ. Παπαθανασίου ευχαρίστησε τη Βουλευτή κα. Μίχου για την επίσκεψη στο Δημαρχείο και το άμεσο ενδιαφέρον της.

Πηγή. Πιερικοί Αντίλαλοι