Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με ομάδα ακτημόνων


Συνάντηση με 13μελή ομάδα ακτημόνων και πολιτικούς φορείς από τη Δημοτική Κοινότητα της Βροντούς είχε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011 στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Τσιμήτρης, ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Δίου – Ολύμπου Θανάσης Καλαϊτζής, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βροντούς Γεώργιος Πανωλής και ο κοινοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Βροντούς Δημήτριος Κορινιώτης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το θέμα της αναδιανομής οικοπέδων στη δημοτική κοινότητα της Βροντούς. Οι ακτήμονες εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους και υπέβαλαν συγκεκριμένα αιτήματα στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας. Ζήτησαν παραχώρηση μεγαλύτερης έκτασης οικοπέδων προκειμένου να ικανοποιηθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός αιτούντων και μάλιστα να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία της διανομής των οικοπέδων καθώς παρατηρούνται φαινόμενα καταπάτησής τους από ιδιοκτήτες γειτονικών εκτάσεων με στόχο την ιδιοποίηση και αξιοποίησή τους για γεωργικές καλλιέργειες.

Από την πλευρά της η κ. Μαυρίδου τόνισε την ανάγκη δίκαιης ανακατανομής των οικοπέδων και δεσμεύθηκε να εξετάσει προσεκτικά τα αιτήματα των ακτημόνων.