Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Γιώργος Βασιλακόπουλος στην Κατερίνη

Τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου μιλάει στη Σχολή Γονέων

Με ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Γιώργου Βασιλακόπουλου ξεκινάει το πρόγραμμά της το 2011 η Σχολή Γονέων Κατερίνης. Το θέμα της διάλεξης είναι: «Αθλητισμός στις σύγχρονες κοινωνίες» και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011, στις 7 μ.μ., στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Κατερίνης (δημοτικό πάρκο).
● Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος είναι  πρώην καλαθοσφαιριστής και επί χρόνια παράγοντας του μπάσκετ. Σήμερα μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και διετέλεσε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (FIBA Εurope).
Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος γεννήθηκε το 1939 στον Πειραιά. Κατάγεται από την ευρύτερη περιφέρεια της Αρχαίας Ολυμπίας (Δίβρη - Λαμπεία Ηλείας). Παράλληλα με τον αθλητισμό ολοκλήρωσε τις σπουδές στην Ανωτάτη Εμπορική Σχολή, ως αριστούχος και είναι ιδιοκτήτης Βιομηχανίας Χάρτου.
Η θέση του στο μπάσκετ ήταν σμολ φόργουορντ και διακρινόταν για την ευστοχία, τη γρήγορη σκέψη και εκτέλεση και τις ηγετικές ικανότητές του. Αγωνίστηκε στον Πειραϊκό. Μετεγγράφηκε στον Παναθηναϊκό το 1958 και κατέκτησε 3 πρωταθλήματα Ελλάδας (1961, 1962, 1967), ενώ παράλληλα εργαζόταν ως λιμενοφύλακας. Συνέχισε ως προπονητής σε Παναθηναϊκό, Εθνικό, Ιωνικό Νικαίας, Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας και Πανιώνιο, ενώ υπήρξε και διαιτητής. Για πολλά χρόνια υπήρξε και αρχηγός του Παναθηναϊκού.
Υπηρέτησε το ελληνικό μπάσκετ ως παράγοντας και τελικά αναδείχθηκε πρόεδρος της FIBA Europe. Συμμετείχε στην Ομοσπονδία Αθλοπαιδιών από την ίδρυσή της το 1966, η οποία εντάχθηκε στη FIBA. Το 1970, όταν διαχωρίστηκε το Μπάσκετ από τις Αθλοπαιδιές, προσχώρησε στη νεοσύστατη Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Από τις 22 Οκτωβρίου 1993 έως τις 23 Απριλίου 1996 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού.
Από τον περασμένο Σεπτέμβριο είναι και πάλι πρόεδρος της ΕΟΚ, όπως και από το Φεβρουάριο του 1998 μέχρι το Νοέμβριο του 2002.
Νέος πρόεδρος ο Βασιλακόπουλος!