Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΡΗΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ»





Τιμήθηκαν ο Μητροπολίτης Αγαθόνικος και ο απ. Νομάρχης Γ. Παπαστεργίου
Ευχές για μια δημιουργική χρονιά αντάλλαξαν το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, στη διάρκεια της καθιερωμένης εκδήλωσης για την κοπή της πίτας, τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου Κρητών Πιερίας “ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ”. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του συλλόγου, παρουσία εκπροσώπων τοπικών αρχών, φορέων, συλλόγων(ακόμα και από γειτονικούς νομούς) και πλήθους κόσμου.

Ξεχωριστό φόντο στην κεντρική σκηνή της εκδήλωσης αποτέλεσε η παρουσία μελών των χορευτικών τμημάτων με τις παραδοσιακές στολές της Κρήτης, ενώ δεν έλειπαν οι γνώριμοι μουσικοί ήχοι και τα πατροπαράδοτα εδέσματα της Μεγαλονήσου.


ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ

Στην ενότητα «ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ» της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του συλλόγου Κων/νος Μανιουδάκης και ο Γεν.Γραμματέας Ευστράτιος Κυριακάκης τίμησαν - όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά - δύο φίλους πάνω από όλα του συλλόγου: τον Μητροπολίτη Κίτρους και Κατερίνης κο Αγαθόνικο για το εν γένει ποιμαντικό του έργο και για την αγάπη με την οποία περιβάλλει όλα αυτά τα χρόνια τις δραστηριότητες του συλλόγου .

Επίσης, τον απερχόμενο Νομάρχη Πιερίας Γιώργο Παπαστεργίου για την ενεργό στήριξη που παρείχε- σε όλη τη διάρκεια της 12χρονης θητείας του- στις πρωτοβουλίες του συλλόγου.

Ειδικότερα, στον Μητροπολίτη προσφέρθηκαν ως συμβολικό δώρο τιμής και ευγνωμοσύνης δυο τόμοι με θέμα «τα Βυζαντινά Κρητικά Μοναστήρια και Ησυχαστήρια» και στον κο Παπαστεργίου μια καλαίσθητη έκδοση με θέμα την συμβολή των Κρητών στον Μακεδονικό Αγώνα.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Κίτρους και Κατερίνης ευχαρίστησε για την τιμή και συνεχάρη το Δ.Σ. του συλλόγου για τις αξιοπρόσεκτες δραστηριότητές του.

«Οι Κρήτες και στην Πιερία, είναι φορείς μιας διαχρονικής παράδοσης. Αποτελούν ένα από τα πιο δημιουργικά και δυναμικά συστατικά της στοιχεία» τόνισε μεταξύ άλλων στον σύντομο χαιρετισμό του ο κος Παπαστεργίου εμφανώς συγκινημένος από την τιμή.

Συμβολικό δώρο(μια εικόνα), δόθηκε σε ένα από τα λιλιπούτεια μέλη του συλλόγου, που ήταν η τυχερή της εκδήλωσης που βρήκε το φλουρί.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ 2011

Να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος του συλλόγου κος Μανιουδάκης αναφέρθηκε συνοπτικά στους στόχους του συλλόγου για το 2011, ενώ σημείο αναφοράς της ομιλίας του, ήταν και η εκδήλωση για την «Συμβολή των Κρητών στον Μακεδονικό Αγώνα», η οποία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου και την Πανελλήνια Ομοσπονδία των Κρητικών Σωματείων, την Κυριακή 06 Φεβρουαρίου στην Κατερίνη.