Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Οδεύει» προς ιδιώτη το λατομείο Ρυακίων.


Η παραχώρηση, αν γίνει, θα γίνει με πολύ αυστηρούς όρους, υποστήριξε ο δήμαρχος

Την εκκαθάριση της Δημοτικής Επιχείρησης του πρώην δήμου Κολινδρού, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Πύδνας-Κολινδρού, το οποίο συνεδρίασε τη Δευτέρα το απόγευμα. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Βαγγέλης Πολύζος, πρόκειται για τυπική διαδικασία, η οποία προβλέπεται από τον «Καλλικράτη» για τις επιχειρήσεις που πλέον δεν υφίσταντο.


Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι το λατομείο στην περιοχή των Ρυακίων, του οποίου την ευθύνη είχε η υπό εκκαθάριση δημοτική επιχείρηση, να δοθεί σε ιδιώτη. Ο κ. Πολύζος συμπλήρωσε ότι κάτι τέτοιο θα γίνει με πολύ αυστηρούς όρους, υπογραμμίζοντας ότι τον πρώτο λόγο για το λατομείο θα τον έχει η τοπική κοινωνία των Ρυακίων. Υπέρ της εκκαθάρισης, ψήφισε και ο συνδυασμός του κ. Λαγδάρη, ο οποίος πάντως διατύπωσε επιφυλάξεις ως προς το κομμάτι της εκμετάλλευσης του λατομείου από ιδιώτη.
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε επίσης την πρόσληψη με οχτάμηνη σύμβαση, δεκάξι ατόμων οι οποίοι θα καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα. Σύμφωνα με την πρόταση, θα προσληφθούν: ένα άτομο (Δ.Ε.) ως χειριστής μηχανήματος έργου, πέντε οδηγοί απορριμματοφόρων (ΔΕ) για την υπηρεσία καθαριότητας και δέκα άτομα (ΥΕ) ως εργάτες καθαριότητας. Η προκήρυξη αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα και θα δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο, ώστε να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι για να υποβάλουν σχετικές αιτήσεις.
Κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας συζητήθηκαν και οι προτάσεις του Δήμου για την ένταξη έργων στο νέο πρόγραμμα Leader, που υλοποιεί η Πιερική Αναπτυξιακή Α.Ε.. Από το Δήμο Πύδνας Κολινδρού, προτάθηκαν δύο έργα. Το ένα αφορά την τοποθέτηση μεμβράνης στην υδατοδεξαμενή των Ρυακίων και το άλλο την κατασκευή του δρόμου Κέντρου Υγείας Αιγινίου–Κολινδρού, ο οποίος θα εξυπηρετήσει παράλληλα και την πρόσβαση των αγροτών προς τις καλλιέργειές τους.
Για τα δύο προτεινόμενα έργα, υπάρχουν ώριμες μελέτες, όπως είπε ο ειδικός συνεργάτης του δήμου κ. Λασκαρίδης.
Από την πλευρά του ο κ. Λαγδάρης, ζήτησε από τη διοίκηση του Δήμου να δείξει τη μέγιστη ετοιμότητα για το κομμάτι του Leader που αφορά την αλιεία και το οποίο αναμένεται να ανοίξει το προσεχές διάστημα.

ΠΗΓΗ. ΠΟΛΙΤΕΙΑ