Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Ένα ευρύ μελωδικό φάσμα εποχών και μουσικών στυλ από κλασικά έως σύγχρονα ακούσματα παρουσίασε η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης



Ένα ευρύ μελωδικό φάσμα εποχών και μουσικών στυλ από κλασικά έως σύγχρονα ακούσματα παρουσίασε η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης το βράδυ της περασμένης Κυριακής, στη διάρκεια συναυλίας που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο, στο πλαίσιο «των Ανοιξιάτικων Μουσικών Ημερών».

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης Αλέξανδρος Γιουμίδης, εκπρόσωπος του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και πλήθος φίλων της μουσικής.

Για την ταυτότητα της Φιλαρμονικής μίλησε ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιάννης Αδαμίδης, ο οποίος έκανε λόγο «…για την ίδρυσή της(από το 1914),την ανάδειξη σημαντικών μουσικών από τους κόλπους της, την εξειδικευμένη μουσική παιδεία που προσφέρει, την ενεργό συμμετοχή της στις εθνικές, θρησκευτικές και σε άλλες τοπικές εκδηλώσεις».

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Αλέξανδρος Γιουμίδης εξήρε το έργο των συντελεστών της Φιλαρμονικής, που όπως επισήμανε: «....συμπεριλαμβάνει στους κόλπους της μουσικούς κάθε ηλικίας ανάμεσα στους οποίους και επαγγελματίες μουσικούς, οι οποίοι βοηθούν με την πείρα τους και αποτελούν το καλύτερο παράδειγμα για τα νεότερα μέλη της».

Τα 35 μέλη της Φιλαρμονικής, που βρέθηκαν επί σκηνής διηύθυνε ο Γιάννης Τοπαλίδης. Το μελωδικό ταξίδι ξεκίνησε με έργα κλασικών συνθετών, συνεχίστηκε με μουσικά έργα σύγχρονων Ελλήνων Δημιουργών και ολοκληρώθηκε μέσα σε ζεστό χειροκρότημα με αγαπημένα μουσικά κομμάτια των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη και Μαρκόπουλου.