Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Καμία συγχώνευση σχολείου στον Δ.Δίου-Ολύμπου


Καμία σχολική μονάδα δεν καταργείται, ούτε συγχωνεύεται με άλλη στον δήμο Δίου-Ολύμπου, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο παιδείας το βράδυ της Κυριακής 13/3.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την ικανοποίηση της δημοτικής αρχής και του δημάρχου Δίου-Ολύμπου, Γ.Παπαθανασίου, ο οποίος είχε δηλώσει εξαρχής ότι είναι αντίθετος με συγχωνεύσεις σχολείων του δήμου, είχε γνωστοποιήσει τις απόψεις του προς τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας και προς το υπουργείο παιδείας και είχε προβάλλει προς πάσα κατεύθυνση τις αντιθέσεις του σε τυχόν ενδεχόμενο συγχώνευσης σχολικών μονάδων εντός του δήμου του.

Επίσης, η απόφαση του υπουργείου παιδείας είχε προκαλέσει θετική έκπληξη σε γονείς και μαθητές κυρίως των χωριών Πόρων, Πλαταμώνα, Παντελήμονα και Σκοτίνας, επειδή, εδώ και μέρες, κυκλοφορούσαν φήμες ότι επρόκειτο το υπουργείο παιδείας να προβεί σε συγχωνεύσεις σχολείων στα συγκεκριμένα χωριά.

Ακόμη, η ανακοίνωση του υπουργείου παιδείας αποτελεί και μια απάντηση σε όσους βιάστηκαν να βγάλουν συμπεράσματα και να εκδώσουν ανακοινώσεις, όπως έκανε ο επικεφαλής της μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο, Κώστας Δημόπουλος, που λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση του υπουργείου παιδείας εξέδωσε δική του ανακοίνωση και κατηγόρησε τον δήμαρχο κ. Παπαθανασίου ότι δήθεν δεν ενδιαφέρεται για το ζήτημα της μη συγχώνευσης σχολείων και ότι δεν αγωνίζεται στο πλευρό των πολιτών προς την κατεύθυνση αυτή.

Τώρα ο δήμος Δίου-Ολύμπου αναμένει και απόφαση του υπουργείου παιδείας για προαγωγές σχολικών μονάδων, επειδή, σε επιστολή που είχε αποστείλει ο δήμαρχος κ. Παπαθανασίου προς τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, πέρα από την αντίθεσή του σε τυχόν πρόθεση του υπουργείου για συγχωνεύσεις στον δήμο Δίου-Ολύμπου, είχε προτείνει και την προαγωγή πέντε σχολικών μονάδων.

Συγκεκριμένα, σε έγγραφο που απέστειλε στις 16/2/2011, αφενός μεν είχε ζητήσει για όλες τις σχολικές μονάδες του δήμου Δίου-Ολύμπου να παραμείνουν ως έχουν, δηλαδή καμία να μη συγχωνευτεί, αφετέρου δε είχε ζητήσει και την προαγωγή των εξής σχολικών μονάδων:

Το 1ο δημοτικό σχολείο Λιτοχώρου, από 6θέσιο να γίνει 7θέσιο.

Το 2ο δημοτικό σχολείο Λεπτοκαρυάς, από 6θέσιο να γίνει 7θέσιο.

Το δημοτικό σχολείο Καρίτσας, από 8θέσιο να γίνει 9θέσιο.

Το δημοτικό σχολείο Νέας Εφέσου, από 6θέσιο να γίνει 7θέσιο.

Και τέλος, το δημοτικό σχολείο του Πλαταμώνα, από 9θέσιο να γίνει 10θέσιο.