Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Συνέντευξη τύπου της Ομάδα Πρωτοβουλίας Πιερίας, της Δημοκρατικής Συμμαχίας

Την Κυριακή στις 7 το απόγευμα η Ντόρα Μπακογιάννη, θα εγκαινιάσει τα γραφεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας στην Κατερίνη

Την πρώτη συνέντευξη τύπου, παραχώρησαν μέλη της Ομάδας Πρωτοβουλίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας στην Πιερία, χθες και ενόψει της επίσκεψης της Ντόρας Μπακογιάννη στην Κατερίνη την ερχόμενη Κυριακή. Η πρόεδρος του κόμματος, θα εγκαινιάσει τα γραφεία του κόμματος, τα οποία όπως επεσήμαναν στη συνέντευξή τους τα μέλη της Ομάδας, θα αποτελέσουν ένα κύτταρο δημοκρατίας και διαλόγου, στην οργανωτική δομή του κόμματος.

Τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, στα γραφεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας στην Κατερίνη (Γ. Ολυμπίου 2 α’ πάροδος), καλωσόρισαν τα ιδρυτικά μέλη της Συμμαχίας, Λευτέρης Μωυσιάδης, Ευάγγελος Αθανασιάδης και Νίκος Κατσαβός. «Είναι το πρώτο κάλεσμα που απευθύναμε και επιλέξαμε για αυτό τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, τους δημοσιογράφους του νομού Πιερίας», ανέφερε ο κ. Μωυσιάδης, επισημαίνοντας πως ακόμα τα γραφεία του κόμματος βρίσκονται σε διαδικασία «στησίματος», το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το ερχόμενο Σάββατο, ενόψει των εγκαινίων που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 3 Απριλίου, από την Ντόρα Μπακογιάννη.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα βρίσκεται στην Κατερίνη στις 7 το απόγευμα της Κυριακής, όπου θα γίνει ο αγιασμός των γραφείων. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει σύντομη συνέντευξη τύπου στα μέσα ενημέρωσης και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της Ομάδας Πρωτοβουλίας του νομού Πιερίας, με την συμμετοχή της προέδρου. Μετά το πέρας της συνεδρίασης, η κ. Μπακογιάννη θα έχει την ευκαιρία να δει μέλη και φίλους της Δημοκρατικής Συμμαχίας, «τα οποία είναι πολλά», όπως είπε ο κ. Μωυσιάδης, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι ακόμα δεν μπορεί να έχει πλήρη εικόνα για τον αριθμό τους, αφού η διαδικασία εγγραφής γίνεται και απ’ ευθείας, μέσω της ιστοσελίδας της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Όπως τόνισε, το κάλεσμα αφορά όλους, μιας και δεν υπάρχουν προσωπικές προσκλήσεις. «Μπορεί να παραβρεθεί εδώ όποιος το επιθυμεί και όποιος θέλει να δει την Ντόρα Μπακογιάννη, για να συνομιλήσει μαζί της και να της καταθέσει προτάσεις ή και κάποιες ανησυχίες», είπε ο Λευτέρης Μωσυσιάδης, υπογραμμίζοντας πως στόχος της λειτουργίας των γραφείων της Δημοκρατικής Συμμαχίας είναι ηα φιλοξενήσουν «ένα κύτταρο Δημοκρατίας στο νομό μας», το οποίο θέλει να παράγει πολιτική με τη νέες ιδέες και αντίληψη. «Θέλουμε να αφήσουμε ένα θετικό πρόσημο, να βοηθήσουμε στην επίλυση των προβλημάτων και να δώσουμε ευκαιρία και βήμα σε όποιον θέλει να συμμετέχει σ’ αυτήν την διαδικασία», τόνισε.

Την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη το προσυνέδριο του κόμματος

Το πρωί της Κυριακής (3 Απριλίου), η Ντόρα Μπακογιάννη θα βρίσκεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιούνται οι εργασίες του προσυνεδρίου του Κόμματος, με τρεις θεματικές ενότητες. Η πρώτη ενότητα αφορά την πρόταση της Δημοκρατικής Συμμαχίας για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η δεύτερη αφορά την εξωτερική πολιτική και η τρίτη τις προτάσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας για το κοινωνικό κράτος.

Όσοι πολίτες έχουν κάποια συγκεκριμένη πρόταση, έχουν να καταθέσουν έναν συγκεκριμένο προβληματισμό και θέλουν να εισακουστούν, μπορούν να συμμετάσχουν στις εργασίες του προσυνεδρίου, οι οποίες θα διεξαχθούν στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Διαδικασία ανάδειξης επιτροπών σε κάθε νομό

Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τη δομή του κόμματος σε κάθε νομό, ο κ. Μωυσιάδης υπογράμμισε ότι διοικούσα επιτροπή υπό την έννοια του προεδρείου ή των γνωστών Νομαρχιακών Επιτροπών, δεν υπάρχει στη λογική της Δημοκρατικής Συμμαχίας. «Τα μέλη της Ομάδας Πρωτοβουλίας, είναι ισάξια και δεν υπάρχουν πρόεδροι, γραμματείς κλπ.. Θεωρούμε ότι όλη η δομή που υπήρχε στις παλιές κομματικές δομές, δεν ενίσχυσε καμία διαδικασία διαλόγου επί της ουσίας. Το μόνο που δημιούργησε είναι ‘’παραγοντισμό’’ και τίτλους. Στη Δημοκρατική Συμμαχία τα μέλη είναι ισάξια και ο καθένας διαθέτει το χρόνο του, παρέχοντας τις γνώσεις του εκεί που πιστεύει πως είναι χρήσιμες.

Σίγουρα όμως, θα υπάρξει διαδικασία για την ανάδειξη των Ομάδων Πρωτοβουλίας, η οποία θα οριστικοποιηθεί στο ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, 27-29 Μαΐου στην Αθήνα. Τότε θα οριστικοποιηθεί ο τρόπος ανάδειξης των Ομάδων Πρωτοβουλίας.

Μέχρι τότε, όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο διάλογο για την κατάρτιση του προγράμματος του κόμματος, μπορούν να έρχονται στα γραφεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας στην Κατερίνη, χωρίς καμιά άλλη προϋπόθεση. Οι πόρτες είναι ανοιχτές για όλους».