Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Mουσικό αφιέρωμα στον Κατερινιώτη συνθέτη Βασίλη Δέλλιο


Σε μία κατάμεστη αίθουσα, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το βράδυ του Σαββάτου, στo Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, μουσικό αφιέρωμα στον Κατερινιώτη συνθέτη Βασίλη Δέλλιο. Την εκδήλωση διοργάνωσε το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με τίτλο «Ανοιξιάτικες Μουσικές Ημέρες».

Η συναυλία εστίασε στον Κατερινιώτη μουσικό και συνθέτη, που έχει στο ενεργητικό του ένα πλούσιο και μεγάλου εύρους έργο: συνθετικό, εκπαιδευτικό. Στο αφιέρωμα το κοινό είχε την ευκαιρία να ακούσει τις μεγάλες και πιο γνωστές από το έργο του δημιουργικές στιγμές.

Κάτω από το παρατεταμένο ζεστό χειροκρότημα των φίλων της μουσικής, παρουσιάστηκαν έργα του συνθέτη από τη Μικτή και Νεανική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου, την πιανίστα Χριστίνα Δέλλιου, τους καθηγητές του ΔΩΚ, Χρήστο Τασχουνίδη(βιολί), Γιάννη Αδαμίδη(πιάνο – διεύθυνση χορωδιών).

Χαιρετισμό στην έναρξη της εκδήλωσης απηύθυνε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Αλέξανδρος Γιουμίδης, ο οποίος μίλησε με κολακευτικά λόγια για το έργο του Βασίλη Δέλλιου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θεσμό «των Ανοιξιάτικων Μουσικών Ημερών»:«Με το συγκινητικό αυτό αφιέρωμα στον Κατερινιώτη μουσικοσυνθέτη συνεχίζονται οι δραστηριότητες του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, που στόχο έχουν να παρουσιάσουν σημαντικούς δημιουργούς, αλλά και να αναδείξουν τη μουσική ως τέχνη, που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στον καθημερινό μας πολιτισμό» τόνισε χαρακτηριστικά.

Μια καλαίσθητη έκδοση με θέμα τον «ΟΛΥΜΠΟ» απένειμε στον Δημιουργό ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κατερίνης Ζήνων Σατραζέμης (ο οποίος μετέφερε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη), «σε ένδειξη τιμής και αναγνώρισης της πολυετούς προσφοράς στην μουσική παιδεία του τόπου μας», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι : «ο Βασίλης Δέλλιος με τη μοναδική του γνώση και προσφορά αποτελεί μοχλό ανάδειξης και των πολιτισμικών κοιτασμάτων του Δήμου Κατερίνης».

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης εκπρόσωπος του βουλευτή Πιερίας κου Παπαγεωργίου, η Δημοτική Σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. του Δ.Ω.Κ. Βικτώρια Σιτζόγλου –Παπατολίκα κ.α. εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.