Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Ο Πιερικός Αρχέλαος στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης




Μεγάλος ο ενθουσιασμός των παιδιών

Υλοποιώντας την πρόσκληση της διεύθυνσης του 14ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, αντιπροσωπεία της ομάδας μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου επισκέφθηκε πριν λίγες μέρες το εκπαιδευτικό αυτό συγκρότημα.

Ο διευθυντής του σχολείου κ. Βασίλης Χανδόλιας, αφού καλωσόρισε την ομάδα που αποτελούσαν οι καλαθοσφαιριστές Νεμάνια Τσούκ και Ουρούλε Ιγκμπάβμποα, ο τιμ μάνατζερ Χρήστος Χρηστίδης και ο έφορος Λάκης Χαρακλιάς, έπεσαν από τους ορόφους εκατοντάδες ασπρόμαυρα μπαλόνια, μια κίνηση που έδειξε και την άψογη οργάνωση της εκδήλωσης.

Ο ενθουσιασμός των μαθητών και των μαθητριών που ήταν μεγάλος, εκδηλώθηκε αμέσως με του που μπήκαν οι …πανύψηλοι αθλητές στο προαύλιο, ζητώντας αμέσως αυτόγραφα στα τετράδιά τους και στις μπάλες που δώρισε στο σχολείο ο ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος.

Στην πετυχημένη εκδήλωση που κράτησε μια περίπου ώρα και μάλιστα με σύμμαχο τον ήλιο, το πρόγραμμα περιλάμβανε, εκτός από τα αυτόγραφα, ερωτήσεις των παιδιών προς τους αθλητές, πολλά σουτ στο οργανωμένο από αθλητικές εγκαταστάσεις προαύλιο, καρφώματα, που ξεσήκωσαν τους μαθητές που απέδειξαν τη μεγάλη τους αγάπη για το μπάσκετ, καθώς και μια μικρή και ευγενική δεξίωση με γλυκίσματα και αναψυκτικά.

Τόσο ο διευθυντής του σχολείου με τον υποδιευθυντή του κ. Κώστα Τσακιρίδη που παρακολουθούν τακτικά τους αγώνες της ανδρικής ομάδας, όσο και όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό του συγκροτήματος, εκτός από τη χαρά τους για την επίσκεψη, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δραστηριότητες του Πιερικού Αρχελάου και κύρια για τις ακαδημίες του.

Για την επίσκεψη της ομάδας μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου, ο διευθυντής του σχολείου κ. Βασίλης Χανδόλιας, δήλωσε: «Το 14ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης στο πλαίσιο του μαθήματος της γυμναστικής και της ευέλικτης ζώνης, αποφάσισε να καλέσει στο σχολείο μας την ιστορική ομάδα μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου, η οποία σημειώνει μια πολύ καλή πορεία αυτό το διάστημα στον αθλητισμό. Έτσι οι μαθητές μας έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά αθλητές υψηλού επιπέδου, να μάθουν για την ιστορία του Πιερικού και του Πιερικού Αρχελάου και κατ΄ επέκταση για την ιστορία της πόλης. Ταυτόχρονα γίνεται μια παρακίνηση γι΄ αυτούς για να αγαπήσουν τον αθλητισμό, να ασχοληθούν με το μπάσκετ και να μάθουν τα μυστικά του και γενικά να έρθουν κοντά στον αθλητισμό».

Επίσης, ο γυμναστής του σχολείου κ. Λάζαρος Τζημαγιώργης, είπε: «Είναι πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο στο σχολείο μας. Είναι μια καλή διοργάνωση και θεωρώ ότι έτσι διαδίδεται και το άθλημα του μπάσκετ. ‘Όταν έρχονται εδώ εκπρόσωποι των μαζικών αθλημάτων, από το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο και γενικά από άλλα αθλήματα, είναι ο καλύτερος τρόπος μετάδοσής τους. Πάντως εμείς εδώ παίζουμε πολύ μπάσκετ και το χαιρόμαστε».