Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Καθαρισμός παράνομου σκουπιδότοπου ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΡΑΛΙΑΣ Ν.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΚΟΤΙΝΑΣ



Από την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Δίου-Ολύμπου και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Βασίλη Βροχαρίδη, έγινε, το Σάββατο 9/4, ο καθαρισμός παράνομου σκουπιδότοπου που υπήρχε μεταξύ παραλίας Παντελεήμονα και παραλίας Σκοτίνας, δίπλα στον παράπλευρο με τη γραμμή δρόμο.

Πρόκειται για ένα μεγάλο οικόπεδο, δημοτικό κατά το μεγαλύτερο μέρος του, που είχε καταντήσει τόπος όπου ο καθένας πετούσε ό,τι ήθελε, από οικοδομικά υλικά και παλιά έπιπλα μέχρι κλαδιά αλλά και κανονικά σκουπίδια.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα χρόνιζε και κατά καιρούς ο δήμος είχε δεχτεί παράπονα και καταγγελίες από περιοίκους άλλα και περαστικούς. Για το ζήτημα έδειξε ενδιαφέρον ο ίδιος ο δήμαρχος κ. Γ. Παπαθανασίου, που μάλιστα επισκέφτηκε το σημείο κατά την ημέρα της επιχείρησης καθαρισμού.

Η διαδικασία καθαρισμού άρχισε νωρίς το πρωί και λόγω του όγκου των υλικών που υπήρχαν, η όλη προσπάθεια κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα και δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί χωρίς τη βοήθεια της δημοτικής επιχείρησης ανάπτυξης Δίου-Ολύμπου (Δ.Ε.Α.Δ.Ο.) που παραχώρησε τα φορτηγά της άλλα και της Δ.Ε.Υ.Α.ΑΝ.Ο, με τη χρήση του φορτωτή της.

Η συγκεκριμένη περιοχή είναι πλέον καθαρή και, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, απαγορεύεται στον οποιοδήποτε να ξαναπετάξει αδρανή υλικά κλπ.

Προσεχώς θα ανακοινωθεί η περιοχή και το σημείο όπου θα μπορεί καθένας να εναποθέσει κλαδιά ή οικοδομικά υλικά κλπ (για τα οικιακά απορρίμματα υπάρχουν οι κάδοι απορριμμάτων του δήμου) και, κατά την ίδια ανακοίνωση του δήμου, οποιαδήποτε άλλη επιλογή πέρα από την προαναφερόμενη, θα επιφέρει κυρώσεις από την υπηρεσία καθαριότητας του Δ.Δίου-Ολύμπου.