Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Ιστιοπλοϊκοί αγώνες «Κύπελλο Πλαταμώνα 2011

* Η ΟΛΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.

* ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ

Με την ονομασία «Κύπελλο Πλαταμώνα 2011» πραγματοποιούνται ιστιοπλοϊκοί αγώνες υψηλού επιπέδου το διήμερο Παρασκευής 29/4 και Σαββάτου 30/4, στην περιοχή του Θερμαϊκού.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ

Οι αγώνες αυτοί διοργανώνονται από τον Ναυτικό Όμιλο Ανοιχτής Θάλασσας Θεσσαλονίκης στα πλαίσια των σκοπών του που είναι η ανάπτυξη και διάδοση της ιστιοπλοΐας καθώς και η τουριστική προβολή της ευρύτερης περιοχής του Θερμαϊκού.

Η όλη διοργάνωση, που διεξάγεται για τέταρτη συνεχή χρονιά, τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Δίου-Ολύμπου. Συνδιοργανωτής είναι ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης ενώ την προσπάθεια στηρίζει ο Ναυτικός Όμιλος Πλαταμώνα.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Τα σκάφη θα ξεκινήσουν από τη Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Παρασκευής 29 Απριλίου και αναμένονται να τερματίσουν στο λιμάνι του Πλαταμώνα, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, το ξημέρωμα του Σαββάτου 30 Απριλίου, όπου και θα παραμείνουν τα πληρώματα απολαμβάνοντας τη φιλοξενία της τοπικής κοινότητας και συμμετέχοντας στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που έχει ετοιμάσει ο δήμος Δίου – Ολύμπου.

ΟΙ ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Την ίδια μέρα στις 8.00 το βράδυ θα πραγματοποιηθούν οι απονομές των κυπέλλων, παρουσία των επισήμων της περιοχής. Και το πρωί της Κυριακής, με εκκίνηση από το λιμάνι του Πλαταμώνα, τα σκάφη αναχωρούν για τη Θεσσαλονίκη, όπου και αναμένεται να τερματίσουν αργά το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Στη φετινή διοργάνωση οι συμμετοχές υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τα 20 σκάφη ενώ τα πληρώματα και οι φίλοι που θα συμμετέχουν, θα υπερβαίνουν τα 200 άτομα. Ο συναγωνισμός προβλέπεται πολύ δυνατός καθότι το πρωτάθλημα του ομίλου βρίσκεται σε εξέλιξη και αποδεικνύεται αμφίρροπο με πολλούς διεκδικητές.

Ο Ναυτικός Όμιλος Ανοιχτής Θάλασσας πιστεύει ότι ο θεσμός αυτός θεωρείται ήδη επιτυχημένος, γι αυτό και αναμένεται να συνεχιστεί για ακόμη πολλά χρόνια, έλκοντας κάθε φορά ακόμη περισσότερες συμμετοχές.