Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Η εκπομπή «Κυριακή στο χωριό» στους Παλιούς Πόρους Δ.Δίου-Ολύμπου

ΘΑ ΜΕΤΑΔΟΘΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΜΑΪΟΥ 2011 ΣΤΙΣ 3:00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Σ’ ένα πανέμορφο παραδοσιακό χωριό, γαντζωμένο κυριολεκτικά στις πλαγιές του Ολύμπου, θα μας μεταφέρει η γνωστή εκπομπή της ΕΡΤ-3 «Κυριακή στο Χωριό», αυτή την Κυριακή, 1 Μαΐου 2011.

Πρόκειται για τους Παλιούς Πόρους δήμου Δίου-Ολύμπου, όπου κάθε βράχος, κάθε ρεματιά, κάθε κορφή, παλεύει να αποπλανήσει τα μάτια που θα θελήσουν να τριγυρίσουν λίγο πιο διερευνητικά.

ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΠΟΡΟΙ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

Σ’ αυτό το χωριό, με τη μοναδική αρχιτεκτονική, την πέτρα παντρεμένη αρμονικά με το ξύλο, τα καλντερίμια, τα άφθονα τρεχούμενα νερά και την υπέροχη φύση, θα χαρείτε, θα συγκινηθείτε, θα θυμηθείτε, θα γευτείτε, θα αναπολήσετε και θα νιώσετε ότι το σήμερα είναι συνέχεια του χθες.

Όταν ξεδιψάσει το μάτι από την απίστευτη θέα προς το γαλάζιο της θάλασσας και χορτάσει το μυαλό μνήμες και ιστορίες, είναι η ώρα να βουτήξεις εκεί όπου οι θρύλοι πλέκουν στον αργαλειό, την μεγαλύτερη παράδοση. Το αφιέρωμα στους Παλιούς Πόρους είναι μια περιπέτεια αναζήτησης της πολιτιστικής μας ταυτότητας.

Οι εποχές εδώ στους Παλιούς Πόρους έχουν κάθε φορά το δικό τους ρούχο. Τα απονήρευτα βήματα του διαβάτη μπορούν να ξεγελαστούν από τις αλλαγές. Η ευτυχία όμως τού να μοιραστείς την ομορφιά της ανακάλυψης μένει ανεξίτηλη. Γι αυτό, αναζητείστε την, στο μικρό αυτό γραφικό χωριό. Εδώ όπου οι μελωδίες έρχονται πίσω από το δάσος. Εδώ όπου ακούγεται ακόμη η Λύρα του Απόλλωνα.

«Βγείτε στο μπαλκόνι του κόσμου, καθίστε σ’ ένα πέτρινο πεζούλι και ζήστε αυτό που ονειρευόσασταν μέχρι να φτάσετε εδώ». Είστε στους Παλιούς Πόρους.