Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Εγκαινιάσθηκε η έκθεση ζωγραφικής και ψηφιδωτού της Αγγελικής Βουζαξάκη



Στο «Κτήμα Μπέλλου», στον Άγιο Δημήτριο Πιερίας

«Πρόσωπο με πρόσωπο» είναι ο τίτλος της έκθεσης ζωγραφικής και ψηφιδωτού της Αγγελικής Βουζαξάκη που εγκαινιάσθηκε την Κυριακή στο «Κτήμα Μπέλλου», στον Άγιο Δημήτριο Πιερίας.

Στην εκδήλωση που παραβρέθηκαν δεκάδες φιλότεχνοι, παρουσιάζονται πενήντα έξι έργα της ζωγράφου, τα οποία αποτελούν, όπως δήλωσε η Αγγελική Βουζαξάκη, «το αποτέλεσμα της εργασίας κάποιων χρόνων, γιατί ιδιαίτερα τα ψηφιδωτά, δεν γίνονται εύκολα».

Τα περισσότερα ψηφιδωτά είναι αντίγραφα από κάποια έργα και συγκεκριμένα από πορτρέτα που βρέθηκαν στα φαγιούμ της Αιγύπτου, δηλαδή από αυτά που έβαζαν ως αναμνηστικά πάνω στους νεκρούς. Μοιάζουν πολύ με τη βυζαντινή αγιογραφία, που η Αγγελική Βουζαξάκη έχει ασχοληθεί πολύ.

Σε όλα τα έργα ζωγραφικής και ψηφιδωτού, αποτυπώνονται πρόσωπα, όπως και ο τίτλος της έκθεσης «Πρόσωπο με πρόσωπο».

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 22 Μαΐου και είναι ανοικτά καθημερινά από 10,00 έως 22,30.

● Η Αγγελική Βουζαξάκη γεννήθηκε στη Νέα Πέλλα Γιαννιτσών. Σπούδασε στη Θεολογική σχολή του Α.Π.Θ. και διδάσκει στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη Δράμα. Παρακολούθησε μαθήματα αγιογραφίας κοντά τον Ιωάννη Βράνο. Φοίτησε στη σχολή αγιογραφίας του Μαξίμειου Πνευματικού Κέντρου Σερρών. Διδάχθηκε την τέχνη του ψηφιδωτού στο Κέντρο Νεότητας «Γεώργιος Παρασίδης» του Δήμου Δράμας. Συνεχίζει την αναζήτηση στο χώρο της αγιογραφίας για νέες προσεγγίσεις. Πήρε μέρος σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής και ψηφιδωτού στη Δράμα και στη Νέα Πέλλα. Πραγματοποίησε ατομική έκθεση με έργα της στο Δημαρχείο Γιαννιτσών. Το καλοκαίρι του 2010 πραγματοποίησε ατομική έκθεση στο ξενοδοχείο «Άθως Παλλάς» στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.