Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Ο Πιερικός Αρχέλαος και στο Δημοτικό Σχολείο Καρίτσας


Στο σχολείο που φοίτησε ο Γιάννης Παπαχρήστου

Ακόμη ένα σχολείο επισκέφθηκε αυτές τις μέρες η ομάδα μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου. Και μάλιστα ήταν εκτός Κατερίνης.

Οι καλαθοσφαιριστές και το δ.σ. αποδεχόμενοι την ευγενική πρόσκληση του Δημοτικού Σχολείου Καρίτσας, ικανοποίησαν το αίτημα και η αντιπροσωπεία του συλλόγου -στην οποία ήταν επικεφαλής ο αντιπρόεδρός του κ. Γιάννης Πόδας- που αποτελούσαν οι Χρήστος Γκογκίδης, Ουρούλε Ιγκμπάβμποα, Γιάννης Παπαχρήστου, Γιάννης Ροδοστόγλου, Νεμάνια Τσουκ και Χρήστος Χρηστίδης, τιμ μάνατζερ της ομάδας, έκανε πράξη την επιθυμία των μαθητών και των μαθητριών.

Το Δημοτικό Σχολείο Καρίτσας, στο οποίο φοίτησε ο καλαθοσφαιριστής Γιάννης Παπαχρήστου, έδειξε και αυτό μαζί με τα φιλόξενα αισθήματα του προσωπικού και των μαθητών, την αγάπη για το μπάσκετ. Από την πρώτη κιόλας στιγμή οι μικροί μαθητές περικύκλωσαν τους καλαθοσφαιριστές, δείχνοντας έτσι και τη συμπάθειά τους προς τους αθλητές του Πιερικού Αρχελάου.

Απευθυνόμενος προς τους μαθητές, ο κ. Γιάννης Πόδας, αντιπροέδρος του ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος, είπε: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι από την υποδοχή σας. Δεχθήκαμε με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την πρόσκλησή σας και είναι τιμή μας που επισκεπτόμαστε σχολεία εκτός Κατερίνης, όπως και αυτό εδώ της Καρίτσας. Από αυτό εδώ το χωριό είναι και ο αθλητής μας Γιάννης Παπαχρήστου και το σχολείο σας είναι αυτό που κάποτε ήταν μαθητής του και ο ίδιος. Πρέπει να ασχοληθείτε όλοι σας με τον αθλητισμό, με οποιοδήποτε άθλημα. Και όλοι μπορείτε να ξεχωρίσετε αν τον αγαπήσετε όσο πρέπει. Για μας, ειδικά το μπάσκετ είναι ένα εξαιρετικό άθλημα και σας προτρέπουμε να το αγκαλιάσετε. Σας εύχομαι καλή πρόοδο και Καλό Πάσχα».

Επίσης, ο Γιάννης Παπαχρήστου είπε: «Είμαι κι΄ εγώ ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι κοντά σας. Βέβαια διακατέχομαι και από μια αναπόφευκτη συγκίνηση, αφού σ΄ αυτό εδώ το σχολείο μεγάλωσα. Τότε ήταν πιο απλό, ήταν μία αλάνα. Το μόνο που θέλω να επισημάνω είναι να κοιτάτε πρώτα τα μαθήματα και αν τα συνδυάσετε και με τον αθλητισμό, θα είναι ότι το καλύτερο».

Στους μαθητές απευθύνθηκε και ο Νεμάνια Τσουκ, λέγοντας: «Χαιρόμαστε πολύ που είμαστε στο σχολείο σας και ακόμη περισσότερο, αφού είναι η περιοχή του συμπαίκτη μας Γιάννη Παπαχρήστου. Το σχολείο είναι πολύ σημαντικό πράγμα στη ζωή μας, όπως είναι και ο αθλητισμός».

Για την επίσκεψη της ομάδας μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου, ο διευθυντής του σχολείου κ. Στέργιος Παπαχρήστου, δήλωσε: «Σήμερα είχαμε τη χαρά να έχουμε κοντά μας την ομάδα του Πιερικού Αρχελάου. Τα παιδιά μας έκαναν ένα διαφορετικό μάθημα. Επιβεβαίωσαν ότι μέσα από τον αθλητισμό μπορούν να κερδίσουν πάρα πολλά πράγματα στη ζωή τους που έχει αξίες και ιδανικά. Ο αθλητισμός, με το μπάσκετ και τα άλλα αθλήματα, είναι αυτός που τους δίνει πολλές χαρές. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που ήρθε εδώ η αποστολή της ομάδας του μπάσκετ της οποίας η φετινή της πορεία στην Α2 μας κάνει όλους χαρούμενους».

Τέλος, ο Χρήστος Χρηστίδης, τιμ μάνατζερ του Πιερικού Αρχελάου, είπε: «Ευχαριστούμε και εμείς το διευθυντή και το προσωπικό του Δημοτικού Σχολείου Καρίτσας για τη φιλοξενία και την εκ μέρους τους αμέριστη συμπαράσταση στις δραστηριότητές μας. Προσπαθούμε με τις κινήσεις μας αυτές να φέρουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες κοντά στον αθλητισμό. Η ομάδα μας είναι δίπλα σε όλους τους μαθητές. Σήμερα εδώ στην Καρίτσα οι μαθητές του σχολείου πιστεύω ότι ένοιωσαν μια ξεχωριστή χαρά, αφού ήταν μαζί τους ο Γιάννης Παπαχρήστου που ήταν εδώ μαθητής, ο οποίος από τη μεγάλη του αγάπη για το μπάσκετ είχε μια αξιόλογη πορεία, χάρη στην οποία αγωνίστηκε και σε ομάδες της Α1. Εμείς συνεχίσουμε την προσπάθειά μας να φέρνουμε τα παιδιά κοντά στον αθλητισμό».