Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ


Το θέμα των συνενώσεων των σχολείων όπως αυτά ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης στο γραφείο του, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης με εκπροσώπους της Ένωσης Γονέων, καθώς και εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των (υπό συγχώνευση σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας) σχολείων του διευρυμένου Δήμου. Στην συνάντηση παρέστη και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Ίτσιος.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης ενημέρωσε για τις εξελίξεις τους εκπροσώπους των Συλλόγων, ενώ όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες. Παλεύουμε για τη λογική. Τα ολιγοθέσια σχολεία έχουν μεγάλη παιδαγωγική αξία και υπάρχουν μελέτες που το αποδεικνύουν, τις οποίες και έχουμε καταθέσει στο Υπουργείο Παιδείας».

Επιπλέον, σε άλλο σημείο της συνάντησης ο κος Χιονίδης σημείωσε:«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε προτάσεις συγκεκριμένες και θα πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος για διαβούλευση πριν από την όποια απόφαση».

Την αγωνία τους εξέφρασαν από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της Ένωσης και των Συλλόγων Γονέων, οι οποίοι και ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο Κατερίνης για το έμπρακτο ενδιαφέρον του, ενώ υπογράμμισαν ότι «στο επίκεντρο του κοινού τους αγώνα είναι η προσπάθεια να μείνουν ως έχουν τα σχολεία».

Τις αμέσως προσεχείς ημέρες αποφασίστηκε η Ένωση και οι Σύλλογοι Γονέων σε συνεργασία με τον Δήμο Κατερίνης να αναλάβουν πρωτοβουλία προκειμένου να πραγματοποιηθεί ευρύς διάλογος, στον οποίο θα κληθούν να λάβουν μέρος όλοι οι γονείς, οι κατά τόπους Πρόεδροι των Συμβουλίων και οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας.