Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Με γενικό τίτλο ΄΄CINEMA΄΄







Με γενικό τίτλο ΄΄CINEMA΄΄ και με όχημα αγαπημένες μουσικές και τραγούδια από τον ελληνικό και παγκόσμιο κινηματογράφο, μια μοναδική μουσική παράσταση παρουσίασε η Ορχήστρα Νέων του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης.

Οι φίλοι της μουσικής που το βράδυ της περασμένης Κυριακής κατέκλυσαν την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου & 5ου λυκείου(πρώην Πολυκλαδικό) είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν πολλά και εξαιρετικά ακούσματα, που ακόμη και σήμερα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής και παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Με φόντο οπτικοποιημένο υλικό από τις αντίστοιχες ταινίες, η μουσική επένδυση μεγάλων και διαχρονικών δημοφιλών ταινιών, βρέθηκε στο επίκεντρο της βραδιάς. Ειδικότερα, παρουσιάστηκαν αξέχαστες συνθέσεις των E. Morricone, M. Jarre, N. Rota, H. Mancini, N. Piovani, Μ. Χατζιδάκι , Μ. Θεοδωράκη, Μ. Πλέσσα ,Τ. Μωράκη, κ.α.

Τα θερμότερα σχόλια για μια ακόμα φορά απέσπασε η Ορχήστρα Νέων του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, η οποία αποτελείται από συμπολίτες μας μουσικούς που ασχολούνται δημιουργικά εδώ και χρόνια με το συγκεκριμένο – και όχι μόνο - είδος μουσικής.

Ο Aντιδήμαρχος Κατερίνης και μέλος του Δ.Σ. του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης Αλέξανδρος Γιουμίδης συνεχάρη όλους τους συντελεστές της μουσικής βραδιάς για τις άοκνες προσπάθειές τους, που έχουν πάντα ως στόχο το Δημοτικό Ωδείο να πρωταγωνιστεί στην ενδυνάμωση του ντόπιου καλλιτεχνικού δυναμικού.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η δημιουργία της ορχήστρας προγραμματίστηκε επί προεδρίας στο Δ.Σ. του Ωδείου της κας Βικτώριας Σιτζόγλου και υλοποιήθηκε το 2007 από τη διοίκησή μας».

Παράλληλα, εκ μέρους όλων ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Σάββα Χιονίδη για την αμέριστη στήριξή του, στο έργο του Ωδείου.

Ο κος Γιουμίδης καλωσορίζοντας το νέο πρόεδρο του Δ.Σ. του Δημοτικού Ωδείου Παναγιώτη Μπερεδήμα ευχήθηκε καλή και εποικοδομητική θητεία, ενώ από την πλευρά του ο κος Μπερεδήμας τόνισε ότι «στόχος της νέας διοίκησης είναι να βάλει και αυτή ένα λιθαράκι στο στέρεο αυτό πολιτιστικό οικοδόμημα της πόλης μας».

Την Ενορχήστρωση – Διεύθυνση της ορχήστρας είχε ο Παναγιώτης Λυμπανοβνός