Τρίτη, 17 Μαΐου 2011

ΤΟ “ΖΑΠΠΕΙΟ 2” ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗΣ ΝΟΔΕ


Με μοναδικό θέμα συζήτησης το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο της χώρας από την κρίση, έτσι όπως το παρουσίασε ο πρόεδρος του κόμματος κ. Αντώνης Σαμαράς στο Ζάππειο την περασμένη Πέμπτη, συνεδρίασε το βράδυ της Δευτέρας (16-05-2011) η διευρυμένη ΝΟΔΕ στα γραφεία του κόμματος στην Κατερίνη, παρόντος του περιφερειάρχη κ. Χρήστου Τράντη και του τομεάρχη κ. Γιώργου Σπηλιόπουλου. Επίσης το “παρών” έδωσαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Πιερίας κ. Κώστας Κουκοδήμος, ο δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης, ο πρώην Υφυπουργός Υγείας κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο πρώην βουλευτής κ. Αντώνης Καρπούζας, ο τέως Νομάρχης κ. Γιώργος Παπαστεργίου, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Νίκος Μακρίδης και ο πολιτευτής κ. Αστέριος Τόκας.

Στόχος της συζήτησης ήταν να γίνουν κατανοητές οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την επανεκκίνηση της οικονομίας της χώρας και να αναλυθεί το έκτακτο σχέδιο εξόδου από την κρίση, ένα σχέδιο το οποίο όπως το χαρακτήρισε ο πρόεδρος του κόμματος είναι κοστολογημένο, σύγχρονο, και ρεαλιστικό που θα προκαλέσει ένα δημιουργικό σοκ. Για το λόγο έγινε εκτενής και αναλυτική παρουσίαση των επιμέρους οικονομικών και άλλων στοιχείων ενώ διατυπώθηκαν ερωτήματα αλλά και επισημάνσεις σχεδόν από όλους τους συμμετέχοντες.

Κοινή διαπίστωση υπήρξε το γεγονός ότι μέσα από αυτήν την ομιλία αναδείχθηκε η ηγετική φυσιογνωμία του Αντώνη Σαμαρά. Σε αυτή την οικονομική συγκυρία, ο Αντώνης Σαμαράς έχει την ψυχραιμία και την καθαρή ματιά να παρουσίασει, σε όλο τον ελληνικό λαό, αλλά και στους πολιτικούς του αντιπάλους, ένα πρόγραμμα κοστολογημένο το οποίο είναι στη διάθεση του καθενός να το μελετήσει κα να το κρίνει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν ανάλογες συναντήσεις-συζητήσεις στους επιμέρους δήμους, Κατερίνης, Πύδνας-Κολινδρού και Δίου-Ολύμπου προκειμένου να παρουσιαστεί και να συζητηθεί διεξοδικά το σχέδιο εξόδου από την κρίση που προτείνει η Νέα Δημοκρατία.