Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η 4η ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ





Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 3ήμερη Γιορτή Εθελοντισμού που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Κατερίνη με πρωτοβουλία της Ποδηλατικής Από-Δρασης και της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης. Κατά την διάρκεια της έκθεσης (Παρασκευή- Σάββατο) που πραγματοποιήθηκε στον πεζόδρομο της πόλης, πλήθος κόσμου είχε την δυνατότητα να έρθει σε επαφή, να γνωρίσει και να δραστηριοποηθεί στους συμμετέχοντες συλλόγους (Ποδηλατική Από-Δραση, Εθελοντική Ομάδα Δράσης, Βενιαμίν, Τμήμα Αιμοδοσίας Γ.Ν. Κατερίνης, Μητέρα Γη, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού, Ραδιοερασιτέχνες Πιερίας). Την πρώτη μέρα της έκθεσης οι διοργανωτές, συμμετέχοντες και πλήθος κόσμου είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν στην συναυλία που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας από το συγκρότημα Ba(n)d Attitude στα πλαίσια του εορτασμού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ 92,6 οι Βασίλης Μίγκος και Τηλέμαχος Ιωάννου από την Ποδηλατική Από-Δραση σημείωσαν ότι στόχος είναι η συγκεριμένη γιορτή που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ανακήρυξη του 2011 ως έτους Εθελοντισμού να καθιερωθεί και στα επόμενα χρόνια.

Οι εκδηλώσεις ολκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία με την 4η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία που πραγματοποιήθηκε με σημείο εκκίνησης την πλατεία Ελευθερίας και κατεύθυνση την Παραλία (με επιστροφή). Περισσότεροι από 500 ποδηλάτες συμμετείχαν στην πορεία, ενώ είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας με ομάδες πριφρούρησης της Ποδηλατικής Από-Δρασης και της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης, με την συνδρομή της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας. Κοινό σύνθημα και απαίτηση όλων ήταν η δημιουργία ποδηλατοδρόμων. Κατά την διάρκεια της πορείας έγιναν δύο στάσεις στα σημεία όπου πέρισυ έχασαν την ζωή τους δύο ποδηλάτες και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την επιτυχία των εκδηλώσεων, αν και σχολιάτηκε αρνητικά η απουσία των δημοτικών αρχών και όσων ασχολούνται με τα κοινά.

Κεραμιδιώτη Έφη