Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Εκδηλώσεις εορτασμού της Ημέρας Λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας



Τιμήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, η 9η Μαΐου, η Ημέρα Λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και ημέρα Πανελλαδικού εορτασμού των εθνικών αγώνων και της εθνικής αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού.
Την Δευτέρα 9 Μαΐου 2011 το πρωί στο Μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας στην Κατερίνη τελέστηκε τρισάγιο και... στη συνέχεια η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου εκφώνησε ομιλία σχετικά με τους εθνικούς αγώνες και την Εθνική Αντίσταση το διάστημα 1941-1944.
Όπως ανέφερε στην ομιλία της η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας : « Οι Έλληνες παραμερίζοντας τις πολιτικές, ιδεολογικές και κοινωνικές διαφορές τους, αγωνίστηκαν ενωμένοι για την εθνική τους επιβίωση και απελευθέρωση. Μια φτωχή, αγροτική χώρα, ένας ηρωικός λαός, με ελάχιστο στρατό αντιστάθηκε σθεναρά στις μεγαλύτερες στρατιωτικές δυνάμεις του κόσμου, συμβάλλοντας αποφασιστικά στη νίκη των συμμάχων και στον τερματισμό του πολέμου. Η αναβίωση της ιστορικής μνήμης και η απόδοση τιμής στους εθνικούς μας ήρωες, στους δικούς μας ανθρώπους που αντιστάθηκαν και θυσιάστηκαν για να απολαμβάνουμε σήμερα, όλοι εμείς, τα αγαθά της ειρήνης, της ελευθερίας, της δημοκρατίας και του πολιτισμού, πέρα από υποχρέωσή μας είναι και τροφή για προβληματισμό και κίνητρο αφύπνισης. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας και το λαό μας, ας αναλογιστούμε όλοι μας την καθοριστική σημασία που έχει η εθνική ενότητα και η αλληλεγγύη για την επίτευξη των συλλογικών μας στόχων και οραμάτων. Ας προσπαθήσουμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των δικών μας ηρώων της Εθνικής Αντίστασης και να παλέψουμε ενωμένοι για να φέρουμε ξανά την ελπίδα και το χαμόγελο στο δικό μας τόπο, στο δικό μας λαό. Τώρα είναι η ευκαιρία μας».
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας. Στεφάνια κατέθεσαν ο εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων βουλευτής Πιερίας κ. Κ. Κουκοδήμος, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σ. Μαυρίδου, ο Διοικητής της ΧΧΙV ΤΘ Ταξιαρχίας κ. Κ. Βασιλειάδης, ο εκπρόσωπος του δημάρχου Κατερίνης αντιδήμαρχος κ. Ν. Παπαζιώγας, εκπρόσωπος του Αστυνομικού Δ/ντή Πιερίας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Γ. Καραλιάς, ο Λιμενάρχης Υπολιμεναρχείου Σκάλας Κατερίνης κ. Ν. Σπαθάρης καθώς και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και συλλόγων. Τηρήθηκε σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των Ενδόξων Νεκρών και η τελετή έληξε με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.