
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Έρευνας Κατά του Καρκίνου (World Cancer Research Fund) επιβεβαιώνει ότι υπήρχαν «πειστικά αποδεικτικά στοιχεία» σχετικά με την εμφάνιση καρκίνου του εντέρου και κόκκινου κρέατος.
Ο Οργανισμός είχε ήδη προειδοποιήσει για την αποφυγή υπερβολικής κατανάλωσης επεξεργασμένου κρέατος και τον περιορισμό της εβδομαδιαίας πρόσληψης κόκκινου κρέατος σε πέντε μεσαίου μεγέθους μερίδες – ή 500g – για να μειωθεί η πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου του εντέρου.
πηγή: medicalnews.gr