Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Πιερικός Αρχέλαος – Πανελευσινιακός


Ένας σημαντικός αγώνας για την παραμονή στην Α2

Το Σάββατο στην Κατερίνη στις 5,30 μ.μ.

Όπως σε κάθε αγώνα του Πιερικού Αρχελάου στην Κατερίνη, έτσι και σ΄ αυτόν, οι εκατοντάδες φίλοι του μπάσκετ είναι έτοιμοι να στηρίξουν με την παρουσία τους τη μεγάλη προσπάθεια, που δεν είναι άλλη από τη νίκη, στον αγώνα του Σαββάτου με τον Πανελευσινιακό.

Τρεις αγωνιστικές πριν τελειώσει το πρωτάθλημα της Α2 και όπως λένε όλοι, και οι τρεις αγώνες έχουν το ενδιαφέρον ενός τελικού παιχνιδιού. Η ομάδα της Κατερίνης δεν έχει άλλα περιθώρια εκτός από τη νίκη και έτσι αναμένεται και πάλι ένα σκληρό και δυνατό παιχνίδι.

Για τον αγώνα, ο βοηθός προπονητή του Πιερικού Αρχελάου Χρήστος Ξηρομερίτης δήλωσε: «Βρισκόμαστε στο τέλος της προετοιμασίας μας για το εντός έδρας παιχνίδι μας απέναντι στον Πανελευσινιακό. Αν εξαιρέσουμε ένα μικρό πρόβλημα με την υγεία του Ιγκμπάβμποα, ο οποίος θα δώσει το παρόν κανονικά στο παιχνίδι του Σαββάτου, όλοι οι άλλοι αθλητές είναι σε καλή κατάσταση. Μετά την ήττα στην προηγούμενη αγωνιστική, στην ομάδα έχει μπει η λέξη "πρέπει". Δεν υπάρχει πλέον χρόνος για ολιγωρία ή λάθος ή παράλειψη. Αρχής γενομένης από το παιχνίδι του Σαββάτου, η ομάδα πρέπει να είναι συγκεντρωμένη στο παιχνίδι, πρέπει να έχει διάθεση, πρέπει να παλέψει για κάθε μπάλα μέσα στο γήπεδο και θα πρέπει να κερδίσει. Δουλεύουμε σκληρά στις προπονήσεις και θα δοκιμάζουμε την τακτική, την επιθετική και την αμυντική που θα χρησιμοποιήσουμε κόντρα στην Ελευσίνα. Ο κόσμος έχει απαιτήσεις από εμάς και εμείς θα επιδιώξουμε τη νίκη για εμάς και το κοινό μας. Θέλουμε την υποστήριξη τους και τη θετική ενέργεια που μας δίνουν σε κάθε παιχνίδι από την αρχή της χρονιάς. Άλλωστε, "οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται…».

Επίσης, ο καλαθοσφαιριστής Νεμάνια Τσουκ είπε: «Πολύ κρίσιμο παιχνίδι για μας και δεν έχουμε άλλα περιθώρια εκτός της νίκης. Παίζουμε με μια δύσκολη ομάδα, αλλά εμείς θα κατεβούμε για να κερδίσουμε και μόνο. Περιμένουμε όπως πάντα τον κόσμο μας για να πανηγυρίσουμε μαζί αυτή τη νίκη. Τα παιχνίδια που απέμειναν για τη λήξη του πρωταθλήματος είναι πραγματικά τρεις τελικοί αγώνες που πρέπει απαραίτητα να τους κερδίσουμε όλους».

Τέλος, δήλωση έκανε και ο Γιάννης Μαλτέσιος: «Το παιχνίδι του Σαββάτου για εμάς είναι ένας αγώνας ζωής και … θανάτου. Πρέπει να καταθέσουμε μέσα στο γήπεδο όλα τα αποθέματα ενέργειας που έχουμε για να κερδίσουμε αυτόν τον πολύ σημαντικό αγώνα για εμάς. Δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα ότι ο αντίπαλός μας είναι αδιάφορος βαθμολογικά και να είμαστε χαλαροί. Τέτοια παιχνίδια κερδίζονται με την ομαδικότητα και την κατάθεση ψυχής και όχι με ηρωισμούς. Πρέπει από το πρώτο λεπτό να δείξουμε τις προθέσεις μας μέσα στο γήπεδο και με καλή άμυνα, μυαλό στην επίθεση και προσοχή στις λεπτομέρειες που μας έχουν στερήσει πολλούς βαθμούς φέτος, πιστεύω θα τα καταφέρουμε και θα μείνουμε ζωντανοί στη μάχη για την σωτηρία. Σ΄ αυτή την τεραστία προσπάθεια θέλουμε τον κόσμο της Κατερίνης δίπλα μας, όπως πάντα».