Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

ΑΚΜΗ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ

Της STROUMFITAS...


Η ενήλικη ακμή είναι ένα από τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ορισμένες γυναίκες και άντρες και έχει σοβαρές συνέπειες τόσο στο δέρμα όσο και στη ψυχολογία μας δυστυχώς. Η διατροφή δε φαίνεται να παίζει ιδιαίτερο ρόλο στην εμφάνιση ή την επιδείνωση της ακμής. Αν παραταύτα έχετε προσέξει ότι ένα τρόφιμο επιδεινώνει το πρόβλημα μην το καταναλώνετε όμως φροντίστε να το αναφέρετε σε ένα ειδικό δερματολόγο γιατί ίσως να έχετε κάποια δυσανεξία ή αλλεργία.
Το κάπνισμα φαίνεται να προκαλεί και να επιδεινώνει την ακμή, το ίδιο και η μόλυνση, η χρήση ακατάλληλων καλλυντικών, το στρες και οι ορμονικές διαταραχές. Για να υποχωρήσει το πρόβλημα χρειάζεται επιμονή και υπομονή.
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται στο είδος της ακμής που έχει το κάθε άτομο, δεν είναι όλες οι λύσεις κατάλληλες για όλους τους τύπους της ακμής. Για παράδειγμα μια ακμή που προήλθε από μόλυνση μπορεί να υποχωρίσει με τοπικές θεραπείες, δε θα συμβεί το ίδιο με μια την ακμή λόγω ορμονών κ.ο.κ.
Εμείς σας προτείνουμε...
λύσεις:
Αντιηλιακή προστασία
Οι ακτίνες του ήλιου μπορεί να έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και να βελτιώνουν προσωρινά την ακμή εντούτοις ο ήλιος είναι ο μεγάλος εχθρός της ακμής. Αποφύγετε όσο μπορείτε τον ήλιο και χρησιμοποιείτε αντιηλιακή κρέμα κάθε 3-4 ώρες (κάθε 3 ώρες στην παραλία, κάθε 5 ώρες στην πόλη). Ο ήλιος μπορεί να επιδεινώσει μακροχρόνια τις ουλές και τα σπυράκια.
Αντιβιοτικά
Τα αντιβιοτικά συνιστούνται σε δύσκολες περιπτώσεις ακμής. Επιφέρουν βελτίωση στις πλείστες περιπτώσεις όμως πρέπει να λαμβάνονται για αρκετό καιρό και στις γυναίκες πρέπει να παίρνονται αυστηρά αντισυλληπτικά μέτρα κατά τη λήψη. Βοηθούν ιδιαίτερα στην πρόληψη των ουλών. Κατά τη λήψη των αντιβιοτικών πρέπει να προσέχετε τις τοπικές κρέμες που χρησιμοποιείτε. Καλό είναι να αλλάξετε ριζικά και την τοπική φροντίδα με τα αντιβιοτικά διότι αν η μόλυνση σας προέρχεται από κάποιες κρέμες ή οι βούρτσες σας έχουν ήδη μολυνθεί τότε μετά τη χρήση των αντιβιοτικών θα επανέλθει η μόλυνση.
Άργιλος
Ο άργιλος καθαρίζει σε βάθος την επιδερμίδα χωρίς ερεθισμούς, ιδιαίτερα ο πράσινος άργιλος. Εξυγιαίνει την επιδερμίδα και συσφίγγει τους πόρους. Το αποτέλεσμα είναι άμεσο και διαρκεί 2-3 μέρες γι΄αυτό στα δέρματα με ακμή συστήνεται να γίνεται μάσκα αργίλου 2 -3 φορές τη βδομάδα.
Πώς να φτίαξετε μόνοι σας μια μάσκα αργίλου: Αγοράστε άργιλο σε σκόνη από το φαρμακείο. Βάλτε νερό με χαμομήλι σ' ένα μπολ (2-3 κουταλιές) και προσθέστε σιγά σιγά τον άργιλο, προσθέστε τόση ποσότητα αργίλου όση για να δημιουργηθεί μια πηκτή κρέμα, προσθέστε μια σταγόνα αιθέριου έλαιου λεμονιού (μπορείτε να το βρείτε στο φαρμακείο ή στα διάφορα καταστήματα φυσικών καλλυντικών) και η μάσκα σας είναι έτοιμη.
Οδηγίες χρήσης: Εφαρμόστε την στο πρόσωπο και στο λαιμό, αποφύγετε την περιοχή των ματιών. Όταν στεγνώσει τελείως και παντού αρχίστε να την αφαιρείται με χλιαρό νερό. Μετά από 5 -10 λεπτά συνεχίστε με τη φροντίδα του δέρματος σας με την κρέμα σας. Συστήνεται να γίνεται βράδυ 2 με 3 φορές τη βδομάδα.
Ενυδάτωση
Ο μύθος που...
θέλει τα δέρματα με ακμή να μη χρειάζονται ενυδάτωση είναι πέρα για πέρα λανθασμένος. Τα δέρματα με ακμή χρειάζονται μεγαλύτερη ενυδάτωση από άλλους τύπους δέρματος γιατί συνήθως οι θεραπείες στις οποίες τα υποβάλλουν απορροφούν το νερό.
Αυτό που έχουν σε περίσσευμα είναι λάδι και όχι νερό. Η ενυδάτωση πρέπει να γίνεται πρωί και βράδυ και θα βοηθήσει ιδιαίτερα τις κοκκινίλες.
Καθαρισμός δέρματος
Ο καθαρισμός δέρματος συνίσταται αρκεί να γίνεται από έμπειρους αισθητικούς ή δερματολόγους. Ποτέ μην πειράζετε το πρόσωπο σας και μην προσπαθείτε να αφαιρέσετε μόνοι σας τα μαύρα στίγματα ή να σπάσετε τα σπυράκια σας. Είναι σημαντικό η διαδικασία αυτή να γίνεται σωστά από έναν ειδικό για να αποφευχθούν μολύνσεις και η δημιουργία ουλών.
Καθημερινή φροντίδα
Το δέρμα με ακμή χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα καθημερινά: Πρωί και βράδυ καθαρίζετε το πρόσωπο σας με ένα σαπούνι αντισηπτικό ή ένα ειδικό τζελ, συνεχίστε με τη λοσιόν καθαρισμού ή οποία καλό είναι να μπαίνει μόνο βράδυ σε ιδιαίτερα ερεθισμένα πρόσωπα. Ακολουθεί η κρέμα ενυδάτωσης το πρωί και η αντιβιοτική κρέμα το βράδυ. Το πρωί μην ξεχνάτε το αντιηλιακό σας. Για έξτρα κάλυψη χρησιμοποιείστε μια ειδική πούδρα χωρίς λάδι, υποαλλεργική και όχι κομετογόνα (hypoallergic and non comedogenic).
Lazer
Το λέιζερ χρησιμοποιείτε ως λύση τόσο για την ακμή όσο και τις ουλές. Δεν είναι πάντα αποτελεσματικό γι΄αυτό καταφύγετε σ' αυτό ως τελευταία λύση. Μην ξεχνάτε να απευθυνθείτε σ' έναν ειδικό δερματολόγο για την εφαρμογή του λέιζερ.
Αντισυλληπτικά
Τα αντισυλληπτικα βοηθούν ιδιαίτερα στις περιπτώσεις όπου η ακμή οφείλετε σε ορμονικούς λόγους όπως οι πολυκιστικές ωοθήκες. Μην αρχίσετε να λαμβάνετε αντισυλληπτικά προτού επισκεφθείτε τον γυναικολόγο σας για να σας πει εάν είναι κατάλληλα για την περίπτωση σας.
Roaccutane
Αυτή πρέπει να είναι πραγματικά η τελευταία λύση για πολύ σοβαρές περιπτώσεις ακμής. Η θεραπεία αυτή είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για τον οργανισμό και μπορεί να επιφέρει παρενέργειες στο σώμα αλλά και στη ψυχή (κατάθλιψη). Στις γυναίκες πρέπει να αποκλείετε το ενδεχόμενο σύλληψης αφού στην περίπτωση αυτή θα αναγκαστεί να κάνει έκτρωση αφού τα χάπια αυτά αυξάνουν τις πιθανότητες τερατογένεσης.
Μην ξεχνάτε ότι η ακμή έχει πολλές φορές συσχετιστεί με το άγχος και την ηλικία, επομένως ηρεμήστε και περιμένετε κάποτε θα εξαφανιστεί. Τέλος προσοχή με τις θεραπείες γιατί γιατροί και αισθητικοί προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την περίπτωση αποσπώντας σας πολλά χρήματα χωρίς εγγυήσεις. 
Η stroumfita
πηγή:www.omorfi.com