ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΟΛΩΜΟ
Λίγο πριν μπει επίσημα το καλοκαίρι προσέχουμε ως κόρη οφθαλμού τη σιλουέτα μας, αλλά δεν βγάζουμε στιγμή τα αγαπημένα μας ζυμαρικά απ' τη διατροφή μας. Τα φτιάχνουμε με σολωμό και παίρνουμε όλα τα θρεπτικά στοιχεία του προσφέρει το ξεχωριστό αυτό ψάρι.
Υλικά
340 γρ. Πένες
1 Κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 Φιλέτο σολωμού κομμένο σε κύβους
1 Πιπεριά τσίλι κομμένη σε μικρά κομματάκια (προαιρετικά)
Λίγα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
125 γρ. Ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 Αβοκάντο κομμένο σε κύβους
Τo ξύσμα και το χυμό ενός πράσινου λεμονιού (lime)
Το ξύσμα και το χυμό ενός λεμονιού
2 Κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο.
Εκτέλεση
Βράζετε και σουρώνετε τις πένες. Συγχρόνως ζεσταίνετε το λάδι σ' ένα τηγάνι και προσθέτετε το σολωμό, την πιπεριά τσίλι και τηγανίζετε μέχρι ο σολωμός να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Ανακατεύετε τις πένες με το κρεμμυδάκι, τις ντομάτες και το αβοκάντο.
Ρίχνετε στο τηγάνι όλα μαζί τα εναπομείναντα υλικά και τα ανακατεύετε με τις πένες. Σερβίρετε με μία τραγανή, πράσινη σαλάτα.
Υλικά
340 γρ. Πένες
1 Κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 Φιλέτο σολωμού κομμένο σε κύβους
1 Πιπεριά τσίλι κομμένη σε μικρά κομματάκια (προαιρετικά)
Λίγα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
125 γρ. Ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 Αβοκάντο κομμένο σε κύβους
Τo ξύσμα και το χυμό ενός πράσινου λεμονιού (lime)
Το ξύσμα και το χυμό ενός λεμονιού
2 Κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο.
Εκτέλεση
Βράζετε και σουρώνετε τις πένες. Συγχρόνως ζεσταίνετε το λάδι σ' ένα τηγάνι και προσθέτετε το σολωμό, την πιπεριά τσίλι και τηγανίζετε μέχρι ο σολωμός να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Ανακατεύετε τις πένες με το κρεμμυδάκι, τις ντομάτες και το αβοκάντο.
Ρίχνετε στο τηγάνι όλα μαζί τα εναπομείναντα υλικά και τα ανακατεύετε με τις πένες. Σερβίρετε με μία τραγανή, πράσινη σαλάτα.