Τρίτη, 26 Ιουλίου 2011

Η «Λυσιστράτη» την Τετάρτη 27/7 στο αρχαίο θέατρο του Δίου


* ΠΑΙΖΟΥΝ: Θ. ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ, Β. ΤΣΙΒΙΛΙΚΑΣ, Γ. ΠΑΡΤΣΑΛΑΚΗΣ, Β. ΤΡΙΦΥΛΛΗ, Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ Κ. ΒΟΥΤΣΑΣ

* ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ, ΠΡΟΣΦΟΡΑ 15 ΕΥΡΩ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ.

Η αριστουργηματική κωμωδία του Αριστοφάνη «Λυσιστράτη», με πρωταγωνιστές έξι μεγάλους ηθοποιούς, θα παρουσιαστεί εκτός φεστιβάλ Ολύμπου, την ερχόμενη Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011, στις 9.15 το βράδυ, στο αρχαίο θέατρο του Δίου.

Πρόκειται για έξι μεγάλους θιασάρχες που για πρώτη φορά εμφανίζονται όλοι μαζί. Καρακατσάνης, Τσιβιλίκας, Παρτσαλάκης, Τριφύλλη, Γ.Κωνσταντίνου και Βουτσάς που φέτος κάνουν περιοδεία με τη «Λυσιστράτη» σε 60 πόλεις της χώρας, τώρα θα τους δούμε και στο αρχαίο θέατρο του Δίου.

Μάλιστα, οι δημότες του δήμου Δίου-Ολύμπου μπορούν να δουν την παράσταση αυτή με μειωμένο εισιτήριο και συγκεκριμένα μόνο με 15 ευρώ.

ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Εισιτήρια μπορεί κανείς να βρει:

1. Στο κινηματοθέατρο «Ευκαρπίδη» στην Κατερίνη.

2. Στο γραφείο πληροφοριών του Δ.Δίου-Ολύμπου στο Λιτόχωρο (ώρες 3.00 μ.μ. έως 10.00 μ.μ.). Το γραφείο αυτό βρίσκεται στο Λιτόχωρο, σε κιόσκι μπροστά στην είσοδο του Δημαρχείου Δίου-Ολύμπου.

3. Στο ΚΕΠ Δ.Δίου-Ολύμπου, στην Κονταριώτισσα. (ώρες λειτουργίας του ΚΕΠ).

4. Στο ΚΕΠ Δ.Δίου-Ολύμπου, στο Δίον. (ώρες λειτουργίας του ΚΕΠ).

5. Στο ΚΕΠ Δ.Δίου-Ολύμπου, στη Λεπτοκαρυά (ώρες λειτουργίας του ΚΕΠ).

6. Στο ΚΕΠ Δ.Δίου-Ολύμπου, στον Πλαταμώνα (ώρες λειτουργίας του ΚΕΠ).

7. Στα εκδοτήρια του αρχαίου θεάτρου του Δίου, την Τετάρτη 27/7, δυο ώρες προτού αρχίσει η παράσταση «Λυσιστράτη».

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή πρόβλημα ως προς την εξασφάλιση εισιτηρίου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο: 6944 527 670

Η «ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ» ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ

Η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη μπορεί να φαίνεται η πιο αθυρόστομη κωμωδία του, με την πιο ανοιχτόκαρδη αμεσότητα των όρων, κι όμως δεν μπορεί γι’ αυτό να χαρακτηριστεί για ανήθικη. Τουναντίον είναι ένα υπέροχο μάθημα πατριωτισμού και ανθρωπιάς. Είναι θερμό κήρυγμα ειρήνης κι αδέρφωσης μεταξύ των Ελλήνων - και παραπέρα μεταξύ όλων των λαών της γης…

Ο Αριστοφάνης σ’ όλα του τα έργα κάνει πολιτική. Γκρεμιστής των «κακώς κειμένων» και δάσκαλος του σωστού. Αλλά στη «Λυσιστράτη», που παίχτηκε στα 411 π.Χ. ο σκοπός του (η ειρήνη) ξεπερνάει τα όρια της πρώτης ανάγκης του λαού για προκοπή και γίνεται ανάγκη σωτηρίας της πατρίδας.

Μετάφραση: Κ.Χ. Μύρης (Κώστας Γεωργουσόπουλος)

Σκηνοθεσία: Θύμιος Καρακατσάνης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Συκιανάκη

Μουσική: Γιάννης Μαρκόπουλος

Χορογραφίες: Δημήτρης Παπάζογλου

Σκηνικά κοστούμια: Ρένα Γεωργιάδου