Ούτε οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισαν την πρόταση του κόμματός τους για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Siemens, με αποτέλεσμα το πολύκροτο σκάνδαλο, που συγκλόνισε την πολιτική ζωή του τόπου, να μπαίνει οριστικά στο αρχείο και μαζί του η δέσμευση της κυβέρνησης για απόδοση ευθυνών, «ακόμα και αν...
χρειαστεί να ματώσουμε»!
Συνολικά ψήφισαν 165 βουλευτές και το αποτέλεσμα για την παραπομπή του κ. Γιώργου Αλογοσκούφη έχει ως εξής: 130 υπέρ, 8 κατά, 9 «παρών», 7 λευκά και 11 άκυρα.
Για τον κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη ψήφισαν 128 υπέρ, 9 κατά, 10 «παρών», 6 λευκά και 12 άκυρα.
Πάντως, με δεδομένο ότι οι μόνοι που θα ψήφιζαν υπέρ της παραπομπής θα ήταν οι 149 βουλευτές (5 βουλευτές απουσίαζαν από την διαδικασία) του ΠΑΣΟΚ (είχαν αποχωρήσει ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ, το ΚΚΕ «Λευκό» και ΣΥΡΙΖΑ «Άκυρο»), μπορεί να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι, στην περίπτωση του κ. Αλογοσκούφη 19 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν την πρόταση του κόμματός τους, ενώ στην περίπτωση του κ. Μαρκογιαννάκη διαφώνησαν 21 «πράσινοι» βουλευτές.
Να σημειωθεί ότι η πορεία της ψηφοφορίας είχε προδικαστεί από την αρχή της διαδικασίας, όταν διαπιστώθηκε ότι πέντε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος απουσίαζαν αδικαιολογήτως. Πρόκειται για τους κ.κ. Δημήτρη Παπουτσή και Σάββα Εμινίδη, που επικαλέστηκαν πρόβλημα υγείας, τον κ. Θωμά Ρομπόπουλο, την κυρία Βάσω Παπανδρέου και τον κ. Βασίλη Τόγια, που έλειπε στο εξωτερικό.
Μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση, αναφέροντας ότι "τόσο ως κυβέρνηση όσο και ως αντιπολίτευση, έκανε το παν για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που δίνουν το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής για τη διαλεύκανση της υπόθεσης Siemens. Τα άλλα κόμματα και κυρίως η ΝΔ και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση δεν συνέβαλαν στην αποκάλυψη της αλήθειας. Σε κάθε περίπτωση, σε υποθέσεις κατά προσώπων οι βουλευτές ψηφίζουν κατά συνείδηση".