Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

28 αλυσίδες μαζικής εστίασης τονίζουν τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στον κλάδο της εστίασης με την αύξηση του ΦΠΑ..




Όπως χαρακτηριστικά λένε, θα χαθούν 120.000 θέσεις εργασίες, θα πλήξει τον τουρισμό και δεν θα αποφέρει στο κράτος τα προσδοκώμενα έσοδα, λόγω της δραματικής μείωσης της κατανάλωσης που θα....
επιφέρει.Οι 28 επιχειρήσεις προχώρησαν σήμερα σε πληρωμένες καταχωρήσεις στον Τύπο και με την ανοικτή επιστολή τους απευθύνουν έκκληση στον υπουργό όχι μόνο να μην προχωρήσει η αύξηση των συντελεστών Φ.Π.Α. στην εστίαση, αλλά να μειώσει τον Φ.Π.Α. σε μονοψήφιο συντελεστή. Την επιστολή συνυπογράφουν οι αλυσίδες-εταιρείες: Απολλώνιο, Βενέτης, Γευσιπλοϊα, Γρηγόρης Μικρογεύματα, Πίτα Πάν, Autogrill, Benvenuto, Coffee Time, Costa Coffee, Domino's Pizza, Everest, Flocafe, Gloria Jean's, Goody's, KFC, La Pasteria, L'Artigiano, McDonald's, Olympic Catering, Olympus Plaza, Palmie Bistro, Papagallino, Pizza Fan, Pizza Hut, Roma Pizza, Simply Burger, Friday's και Zonars.

«Σας ζητούμε να σταθείτε δίπλα στις ελληνικές επιχειρήσεις, να τις βοηθήσετε να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν, ώστε να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας» σημειώνεται στην επιστολή. Τέλος, οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν ως παράδειγμα τη Γαλλία που μείωσε τον Φ.Π.Α. στην εστίαση από 19,5% σε 5,5% και την Ιρλανδία, μια χώρα που βρίσκεται επίσης υπό την εποπτεία του Δ.Ν.Τ., και προχώρησε σε μείωση του Φ.Π.Α. στην εστίαση κατά 30% από 13% σε 9%.