Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΚΟΥΤΆΤΣΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΛΥΜΠΟΥ" :

Ο γνωστός για το περίτεχνο, αλλά και εκπληκτικά για το ουσιαστικό περιεχόμενο τους, δημοσιεύματά του, κ. ΘΟΥ - ΒΟΥ - τον αδικεί κατά την ταπεινή μου γνώμη το ψευδώνυμο - θέτει έναν μέγιστο προβληματισμό για το θέμα του λεγόμενου "ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΛΥΜΠΟΥ" που επανέκαμψε πρόσφατα ως Πανεπιστήμιο Μυθολογίας Ολύμπου, με την μέθοδο του σαλαμιού (ONCE AT A TIME) την ονομάζει ο συντάκτης του κειμένου. Διαβάζοντας το καταπληκτικό αυτό κείμενο του ΘΟΥ - ΒΟΥ, μου ήρθε στη μνήμη η δική μου αντίδραση γι' αυτή την τάχα μη κερδοσκοπική προσπάθεια, που είδε το φως της δημοσιότητας στις 9 Ιουλίου 2009 με τον τίτλο "ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, ΠΡΟΦΕΣΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΜΑΤΕΥΤΑΔΕΣ".
Στο κείμενο εκείνο παραθέτω αυτούσια αποσπάσματα από τους κραυγαλέα κερδοσκοπικούς σκοπούς της υποτιθέμενης μη κερδοσκοπικής εταιρίας, που οι πραγματικά κερδοσκοπικές εταιρίες φαντάζουν αγγελούδια μπροστά της.
Ένας από τους δεκάδες αγαθούς σκοπούς της μη κερδοσκοπικής εταιρίας είναι και η "αξιοποίηση - εκμετάλλευση ακινήτων και χώρων που θα παραχωρηθούν στην εταιρία". Αλήθεια, ποια Ολύμπια δώματα εποφθαλμιούν για αξιοποίηση εκμετάλλευση οι ολύμπιοι οραματιστές;
Το ερώτημα που θέτω τώρα και πρέπει να απαντήσουν οι επίδοξοι διαχειριστές του Πανεπιστημίου Μυθολογίας Ολύμπου είναι : το κερδοσκοπικό καταστατικό που ορίζει τα της λειτουργίας του προτεινόμενου ιδρύματος έχει τροποποιηθεί ή παραμένει ως είχε, όταν συντάχθηκε προ διετίας; Καλώ επίσης όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες της Πιερίας να θέσουν τα ίδια ερωτήματα στους εμπνευστές του εγχειρήματος και να απαιτήσουν την επίσημη δημοσίευση του.
Νίκος Κουκουτάτσιος
π. Δήμαρχος Λιτοχώρου