Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Καλόν Παράδεισο αγαπητέ φίλε Μιχάλη



Ο ΕΚΛΙΠΩΝ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΖΩΗ, ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΩΣΗ ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΟΥ, ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΖΩΗ ΣΕ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ.

Το περασμένο Σάββατο 6 Αυγούστου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του εκλιπόντος προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Δίου-Ολύμπου, Μιχάλη Λαλούμη, που στα 68 του χρόνια έφυγε ξαφνικά από τη ζωή.
Η νεκρώσιμη ακολουθία έγινε, σε ατμόσφαιρα βαθιάς θλίψης, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λιτοχώρου, με την παρουσία οικείων, συγγενών, της δημοτικής αρχής, τοπικών αρχών, δημοτικών συμβούλων αλλά και εκατοντάδων συμπολιτών και φίλων. Κι όλοι μαζί συνόδευσαν τον εκλιπόντα στην τελευταία του κατοικία, στον Άγιο Αθανάσιο.
Ο εκλεγμένος δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, συγκινημένος αποχαιρέτισε, εντός του Ιερού Ναού, τον αείμνηστο Μιχάλη, «σύζυγο, πατέρα, παππού, αδελφό, φίλο αγαπητό, φίλαθλο, συνεργάτη, υπεύθυνο διευθυντή και πρόεδρο, φιλάνθρωπο στην κοινωνική υπηρεσία του συνόλου», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην ομιλία του.
ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΛΑΛΟΥΜΗ
Ολόκληρη η ομιλία του κ. Παπαθανασίου έχει ως εξής:
«Σύσσωμο το Λιτόχωρο και πλήθος συγγενών, φίλων και συνεργατών σε αποχαιρετά, αγαπητέ Μιχάλη, κάτω από τον ίσκιο του βουνού που αγάπησες και περπάτησες πολύ, τον Όλυμπο.
Σε αποχαιρετά και σε προπέμπει στο στερνό σου ταξίδι, στο πέρασμά σου στην αιωνιότητα.
Ο πόνος που μένει πίσω, μεγάλος και απρόσμενος, τα λόγια παρηγοριάς στη γυναίκα σου την Ελενίτσα και στα αγαπητά σου παιδιά, Γιώργο - Μαργαρίτα και Νικόλα - Κατερίνα, ηχούν ανώφελα και μάταια.
Δεν μου ταιριάζει να σου πω «ήσουν… καλός, άξιος, εργατικός, έντιμος, ενάρετος, ιδεολόγος καθαρός, αγωνιστής και μαχητής»…
Για μένα είσαι… και θα είσαι πάντοτε το ζωντανό παράδειγμα ανθρώπου… «Ως χαρίεν άνθρωπος, όταν άνθρωπος ή», έλεγαν οι Αρχαίοι μας, τονίζοντας την αξία και το περιεχόμενο του ανθρώπου. Κι εσύ κατέκτησες το ανθρώπινο αριστείο ως σύζυγος, πατέρας, παππούς, αδελφός, φίλος αγαπητός, φίλαθλος, συνεργάτης, υπεύθυνος διευθυντής και πρόεδρος, φιλάνθρωπος στην κοινωνική υπηρεσία του συνόλου.
Όμως, θλιβερά μάς αιφνιδίασες, πολυαγαπημένε μας…! Βαθύτατη η θλίψη μας κι ο πόνος μας οξύς…! Ωστόσο, θα μας γλυκαίνει ο λόγος σου ο καλοπροαίρετος, η πάντα φιλική σου έκφραση και η αγάπη, πολύτιμη κληρονομιά για όλους τους αγαπημένους σου.
Η φιλανθρωπία που έδειξες, Μιχάλη μου, λίγο πριν ταξιδέψεις για την Ουράνια Πολιτεία, δωρίζοντας τα όργανά σου και χαρίζοντας ζωή και φως σε πέντε αγνώστους συνανθρώπους μας, δείχνει πόσο σεμνός, ταπεινός και γενναιόδωρος υπήρξες ακόμη και στο τελευταίο σου ταξίδι.
Καλόν Παράδεισο»!