Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ


«Την ώρα που οι Σκοπιανοί θέλουν να εκπέμψουν τηλεοπτικό σήμα εντός της Μακεδονίας μας, από τη Μελίτη της Φλώρινας, η κυβέρνηση των Αθηνών αποδυναμώνει ακόμη περισσότερο την παρουσία των κρατικών ΜΜΕ που, εκτός των άλλων, έχουν και εθνική σημασία. Γιατί μόνο ανησυχία προκαλούν οι δηλώσεις του κ. Μόσιαλου σχετικά με το μέλλον της ΕΤ3, παρά τις επικοινωνιακές φανφάρες περί ‘‘αναβάθμισης’’ σε πανελλαδικό περιφερειακό κανάλι –ό,τι ήταν μέχρι σήμερα δηλαδή!

Την ουσιαστική υποβάθμισή της την εγγυάται η μνημονιακή λογική του κ. Μόσιαλου, η μεταφορά της διοίκησης στην Αθήνα, η κατάργηση του 9,58 και των βραχέων αλλά και οι δραστικές περικοπές στις εργασιακές σχέσεις.

Κανείς δε λέει όχι στο νοικοκύρεμα, αλλά αυτό είναι μακελειό. Με τις «αμπαλαρισμένες» αποφάσεις που προωθεί η κυβέρνηση πλήττεται όχι μόνο η Θεσσαλονίκη αλλά ολόκληρη η ελληνική περιφέρεια.

Εμείς οι ιθαγενείς περιμένουμε να μας λύσει κάποιος την απορία: πως είναι δυνατόν φορείς της Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας να διοικούνται από την Αθήνα και σημαντικές αποφάσεις να λαμβάνονται από εκεί για εμάς (ΕΣΠΑ, μετρό κλπ); Σταματήστε να μας κοροϊδεύετε και να υποβαθμίζετε οτιδήποτε αφορά στη Θεσσαλονίκη (Λιμάνι, ΔΕΘ, Καλλικράτης κλπ)! Σταματήστε να εμπαίζετε τους πολίτες της ελληνικής περιφέρειας!

Τώρα θα πρέπει επιτέλους η πόλη να συστρατευτεί, μαζί και οι πολιτικές δυνάμεις της Θεσσαλονίκης και της βόρειας Ελλάδας, πέρα και πάνω από κόμματα, όχι για να προασπίσουμε κεκτημένα, αλλά για να υπερασπίσουμε τα αυτονόητα. Να πούμε όχι στην συρρίκνωση της ΕΤ3, όχι στην κοροϊδία. Δεν έχουμε δικαίωμα να αφήσουμε την κοινωνία στο έλεος του μνημονιακού ξεπουλήματος και των κατεστημένων