Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚ ΤΣΕΤΙΝ ΜΑΝΤΑΝΤΖΗ ΑΝΑΚΙΝΕΙ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ!

rodosΤην Ρόδο επισκέφθηκε πριν από έναν περίπου μήνα, ο βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μαντατζή. Δυστυχώς όμως δεν πήγε εκεί για να ... θαυμάσει τα ελληνική μνημεία του νησιού, ούτε και για τις πολύ όμορφες παραλίες. Από ό,τι φαίνεται πήγε μάλλον για να "οργανώσει" την τουρκική προσπάθεια δημιουργίας μειονοτικού ζητήματος στα Δωδεκάνησα, κάτι που ανακινείται ιδιαίτερα τελευταία όπως αναφέρει και η τοπική εφημερίδα "Ροδιακή"
Αυτό συμπεραίνουμε από χθεσινό άρθρο της Hurriyet, με τίτλο: "Άσχημη η κατάσταση των Τούρκων στην Ρόδο" το οποίο υπογράφει ο Γιαλτσίν Μπεγιέρ. Και κάνει αναφορά σε 5.000 "Τούρκους" οι οποίοι ζουν στα Δωδεκάνησα, τα οποία δόθηκαν στην Ελλάδα μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Το άρθρο σαν πηγή του χρησιμοποιεί τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος φέρεται να είπε στον αρθρογράφο: "Η κατάσταση εκείνων (σ.σ. των μουσουλμάνων στην Ρόδο)είναι πολύ πιο χειρότερη από την δική μας (σ.σ. των μουσουλμάνων στην Θράκη). Τουλάχιστον εμείς έχουμε δικαιώματα που απορρέουν από την Συνθήκη της Λωζάνης, ενώ εκείνοι δεν έχουν. Θα πρέπει να τους βοηθήσουμε!