Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Επιλέγουν πατέρα αναλόγως με τo hobby και το επάγγελμα

Οι Βρετανίδες που αναζητούν δωρητή σπέρματος σύντομα θα έχουν τη δυνατότητα να τον επιλέγουν με βάση χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του, τα ενδιαφέροντά του, ακόμα και το γούστο του στη μόδα!

Σύμφωνα με τα "Νέα", ετοιμάζεται ένας διαδικτυακός κατάλογος από την Τράπεζα Σπέρματος του Λονδίνου, όπου μία γυναίκα δεν θα μαθαίνει απλά την εργασία του δότη και ενδεχομένως κάποια hobby, αλλά κάτι πολύ περισσότερο. Εργασία, γούστα και ενδιαφέροντα αλλά και άλλα στοιχεία θα μπορεί να βλέπει η Βρετανίδα ενδιαφερόμενη, και μάλιστα από το ίντερνετ, έτσι ώστε να είναι ακόμη πιο εύκολο για εκείνη να επιλέξει.
Ο νέος κατάλογος όμως πάει την παροχή πληροφοριών ένα βήμα παραπέρα. Έναυσμα για τη δημιουργία του αποτελούν στατιστικές που δείχνουν πως ο αριθμός των δοτών σπέρματος αυξάνεται - το 2005 λ.χ. οι δότες ήταν μόλις 251, ενώ το 2008 έφτασαν σχεδόν τους 400. Σύμφωνα με έρευνα της Τράπεζας Σπέρματος του Λονδίνου, οι περισσότεροι άντρες προσφέρουν το σπέρμα τους για αλτρουιστικούς λόγους και κατανοούν το δικαίωμα των παιδιών που θα γεννηθούν να γνωρίσουν τους "γονείς" τους. Η βρετανική Υπηρεσία Ανθρώπινης Αναπαραγωγής & Εμβρυολογίας (HFEA) εξετάζει αυτή την περίοδο το αν θα πρέπει να πληρώνονται οι δωρητές για τις υπηρεσίες τους - προς το παρόν, τους δίνεται ένα συμβολικό ποσόν για να καλυφθούν τα έξοδα και η απώλεια εισοδήματος για την ημέρα που θα πάνε για τη δωρεά.
akous.gr